2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Cilvēka lielākais orgāns: iemesli, kāpēc kopt ādu ir svarīgi

Cilvēka lielākais orgāns: iemesli, kāpēc kopt ādu ir svarīgi

Bieži vien cilvēki, nedomājot par savu veselību, nepievērš pienācīgu uzmanību savas ādas stāvoklim. Taču ir jāzina, ka cilvēka āda arī ir ļoti svarīgs cilvēka orgāns ar savu īpašo struktūru un fizioloģiju. Tas ir cilvēka vislielākais orgāns, kas aizņem lielu daļu no visa ķermeņa.

Tajā pašā laikā ķermeņa un sejas ādas kopšana, pirmkārt, palīdz aizsargāt ādu no negatīviem vides faktoriem, stiprinot tās aizsargfunkcijas. Turklāt, iegādāties kvalitatīvus kopšanas līdzekļus var ne tikai klātienē, bet arī internetveikalos, piemēram, E-meistars.lv, kur var atrast plašu ādas kopšanas līdzekļu klāstu.

Tāpēc Jums atliek tikai saprast savas ādas stāvokli un atrast piemērotus līdzekļus, ko iekļaut ikdienas sejas ādas kopšanas procedūrā. Lasi tālāk un uzzini kāpēc tas ir svarīgi!

Ādas funkcijas

Lai pilnībā izprastu ādas nozīmi mūsu dzīvē, vispirms ir vērts aplūkot šī orgāna pamatfunkcijas:
  • Tā kā tā ir stipra un elastīga, tā aizsargā un pasargā audus un orgānus no mehāniskiem bojājumiem, ko izraisa arējā vide.
  • Tā aizsargā ķermeni pret pārmērīgu ūdens zudumu un aizsargā pret UV un citu staru iedarbību, kā arī patogēno baktēriju un kaitīgo vielu iekļūšanu talāk organismā. Turklāt, jāatzīmē, ka ādai kaitīgi ir arī zilās gaismas (HEV) starojumi, ko veicina datori, viedtālruņi u.c. ierīču ekrāni. Tirgū ir pieejami līdzekļi, kas spēj aizsargāt no HEV gaismas ietekmes. Piemēram, sejas sprejs Blue light protection shield no zīmola CARELIKA, kura patentētā OXYGESKIN® kompleksa īpašības aizsargā ādu no priekšlaicīgas novecošanās un grumbu veidošanās, ko izraisa zilā gaisma, kā arī tas palīdz nostiprināt ādas aizsargfunkcijas un izlīdzina ādas reljefu.
  • Āda piedalās ķermeņa termoregulācijā, kas vides temperatūras ietekmē reaģē pret to.
  • Āda piedalās arī vielu (D vitamīna, keratīna u.c) sintezē organismā;
  • Nodrošina urīnvielas un minerālsāļu izvadīšanu no organisma ar sviedriem;
  • Veic elpošanas funkciju - līdz pat 1 % organisma gāzu apmaiņas notiek caur tīras ādas virsmu.
  • Atbild par sensoro recepciju (temperatūras izmaiņām, tausti, sāpēm).

Un tagad iedomājieties, ja Jūs nerūpējaties par savu ādu, nekopjat un nemazgājat to, tad šādā gadījumā visi izdalījumi, kuri nāk no ādas, uzkrājas uz ādas virsmas un atgriežas atpakaļ Jūsu organismā! Līdz ar to cieš gan pati āda, gan cilvēka iekšējie orgāni.

Trīs soļu sejas ādas kopšanas procedūra

Nepilnīgas vai neatbilstošas ādas kopšanas sekas visātrāk būs pamanāmas uz sejas ādas. Tāpēc attīrīšana, tonizēšana un mitrināšana ir procedūra, ko vajadzētu iekļaut savā ikdienā katram, tostarp vīriešiem. Turklāt, šobrīd tirgū nav grūti atrast ādas kopšanas produktus, kas būs speciāli piemēroti vīriešiem vai arī var izmantot universālus līdzekļus piemērotus abiem dzimumiem.
  • Ādas attīrīšana noņem visus netīrumus un taukaino slāni, kas veidojās dienas laikā;
  • Tonizēšana dažkārt tiek uzskatīta par neobligātu, taču atkarībā no ādas tipa tā var būt ļoti nozīmīga, jo tonizējošais toniks noņem visus atlikumus, kas paliek pēc sejas attīrīšanas;
  • Mitrināšana ir ļoti svarīga, jo āda dienas laikā zaudē mitrumu, un, lai tā spētu atjaunoties, to nepieciešams mitrināt.

Savukārt, mēģinājumi nomazgāt taukainu ķermeņa vai sejas ādu, vienīgi izmantojot ūdeni, būs apgrūtinoši. To varētu salīdzināt ar netīru, taukainu trauku mazgāšanu aukstā ūdenī – lielākā daļa tauku tāpat paliks uz trauku virsmas, ja Jūs neizmantosiet trauku mazgājamo līdzekli.

Izmantojot ādai piemērotus līdzekļus, Jūs varēsiet ātri un efektīvi noņemt visus netīrumus no sejas ādas, atsvaidzināt to, kā arī pasargāt no kaitīgiem ārējās vides faktoriem. Ja iekļausiet šo vienkāršo ikdienas sejas kopšanas procedūru arī savā rutīnā, tad pamanīsiet, ka Jūsu āda kļūst veselīgāka, svaigāka un maigāka.

Visus Jums nepieciešamos līdzekļus savas ādas pasargāšanai Jūs varat atrast E-meistars.lv veikalā, kā arī klātienes veikalos Rīgā, Republikas laukumā 3, t/c Rīga Plaza un Jelgavā, Lielā iela 18.

Šeit Jūs atradīsiet arī citus labus produktus skaistumkopšanai, profesionāļu konsultācijas, lieliskus dāvanu komplektus un atlaides gan klientiem, gan saloniem un to speciālistiem.