2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Viss, kas jums jāzina par mūsdienu interjera stilu

Viss, kas jums jāzina par mūsdienu interjera stilu

Runājot par moderno stilu, bieži sastopami vieni un tie paši jēdzieni: ģeometriskas formas, neitrālas krāsas, maz vai nav dekoratīvu rotājumu un dabiski materiāli. Ja esi nolēmis savu mājokli atjaunot vai iekārtot mūsdienīgi, iedvesmosies no šajā rakstā izklāstītajām idejām!

Kāda ir atšķirība starp moderno un mūsdienu stilu?

Pirmkārt, ir svarīgi noskaidrot atšķirību starp moderno un mūsdienu stilu. Neskatoties uz daudzajām līdzībām, ir vairākas svarīgas iezīmes, kas atšķir šos divus interjerus. 

Modernais dizains attiecas uz noteiktu laika periodu, savukārt mūsdienu stils nepārtraukti attīstās. Modernais interjera dizains radās 20. gadsimta sākumā un vidū. Pateicoties gadsimta vidus laikmeta modernā un postmodernā dizaina sajaukumam, mūsdienās esam ieguvuši modernā interjera definīciju. Piemēram, modernām mēbelēm ir raksturīgas tīras līnijas un gludas, līdzenas virsmas.

Dizaineri īpaši labprāt izvēlas metālu, hromu un stiklu. Tomēr dekoru elementi modernajā interjerā ir minimāli. Šajā gadījumā tendence ir atteikties no nevajadzīgām detaļām un par galveno dekoru kļūst māksla. Bieži vien neitrālās telpās redzami drosmīgi krāsu akcenti mākslā un mēbelēs. Stilīgus aksesuārus mājokļa rotāšanai atradīsiet šeit https://formadore.lv/

7 pamatelementi



Ja vēlaties savai mājai piešķirt modernu izskatu, apsveriet šīs modernā dizaina idejas:
 
• Tīras līnijas. Moderna mājas ir celtas ar tīrām, taisnām līnijām un minimālu ornamentu. Tiek uzsvērtas horizontālās un vertikālās līnijas, un ir pēc iespējas mazāk izliekumu.
• Minimāls dekors. Moderna telpās nav nekārtības un nevajadzīgu dekorāciju. Šeit funkcionalitāte ir prioritāte, bet ne mode.
• Zemas un garas mēbeles. Mēģiniet izvēlēties tieši šāda veida funkcionālas mēbeles no dabīgiem materiāliem.
• Konstrukcijas elementi. Betons vai sijas bieži tiek atstātas atklātas, tādējādi pieskaroties industriālajam stilam.
• Dabiski materiāli. Ja mēbeles ir izgatavotas no dabīgiem materiāliem, piemēram, nekrāsota koka vai metāla, tas var piešķirt mājai modernu izskatu. Mūsdienu mēbeļu apdares materiāli ir iecienīti arī ādas un auduma apdare, koka finieri, stikls, hroms, tērauds un betons. Lieliski izskatās arī atstarojošās virsmas: tērauds, hroms vai stikls.
• Neitrālas krāsas. Modernais stils izvairās no spilgtām krāsām un dod priekšroku monohromatiskai, neitrālai krāsu paletei. Padomājiet par baltiem, bēšiem, pelēkiem, melniem un pasteļtoņiem.
• Atvērts plāns. Atvērta plānojuma mājoklī telpu norobežošanai izmantojiet mēbeles, nevis sienas. Piemēram, virtuves sala var atdalīt virtuvi no ēdamistabas, savukārt sekciju dīvāns var veidot atvērtu dzīvojamo zonu.

Uz sienām - modernā māksla

Modernisma mākslinieki noraidīja tradicionālo ideālistisko pieeju reālismam, dodot priekšroku ekspresīviem mākslas darbiem spilgtās krāsās un neticamās formās. Abstraktā māksla, kubisms un fovisms atspoguļo agrīnā modernisma perspektīvas būtību. Tā ir reakcija uz novecojušām tradīcijām un industrializētās sabiedrības izaugsmi.

Liels mākslas darbs, kas piekārts pie sienas ar minimālu rāmi vai bez tā, ir lieliski piemērots kā moderna interjera elements. Uz plašām sienām izvēlieties nelielas mākslas darbu sērijas, bet izvairieties no gleznu kaudzēm, jo tās nomāks modernisma stilu.

Moderna vannas istaba

Lai izveidotu modernu vannas istabas interjeru, jāsāk ar mūsdienīgiem elementiem un detaļām. To var izdarīt, nomainot dažus aprīkojuma elementus: krānus, izlietnes vai gaismas turētājus. Mērķis ir atbrīvoties no visa, kas izskatās vecs un nolietots. Ja ir pietiekams budžets, iegādājieties jaunāko dušas aprīkojumu, viedos piederumus, bezvadu ierīces vai apsildāmās grīdas. Tādā veidā ne tikai moderni iekārtosiet telpu, bet arī palielināsiet savas dzīves komfortu.

Viendabīgums: rakstu, krāsu un faktūru

Pirmais, ko pamanīsiet lielākajā daļā moderno dizainu, ir stilu, faktūru un krāsu vienveidība. Vienoti raksti un krāsu palete uzreiz rada tīras līnijas, simetriju un vizuālo līdzsvaru. Tāpēc mēģiniet pieturēties pie vienas krāsu grupas visā telpā. Ja ideja par vienu krāsu šķiet pārāk vienmuļa, sajauciet dažādas faktūras vai rakstus vienādos toņos.

Kā izvēlēties krāsu paleti?

Modernos mājokļos ir ierasts izmantot neitrālas krāsas, lai uzlabotu funkcionalitātes sajūtu. Sienām un lielākajai daļai mēbeļu varat izmantot melnas, baltas, pelēkas vai smilškrāsas krāsas. Tā kā šie vienkrāsainie toņi mēdz padarīt telpu garlaicīgu, varat mājokļa interjeru papildināt ar izteiksmīgām krāsām.

Apsveriet iespēju izmantot mēbeles ar neitrālām polsterējuma krāsām, bet atdzīviniet tās ar spilgtām spilvenu krāsām. Varat izvēlēties arī drosmīgus ģeometriskus rakstus un pievienot tekstūru. Īpaši laba ideja ir dabīgi materiāli pasteļtoņos, kas lieliski papildina interjeru.

Krāsu paleti var atdzīvināt arī ar tādiem unikāliem elementiem kā akvārijs ar zivīm, boho stila žalūzijas un aizslietņi, Bauhaus stila mēbeles, art deco elementi vai apstādījumi.