2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Profesionāla dokumentu tulkošana

Profesionāla dokumentu tulkošana

Dokumentu atzīšanai Latvijā un ārzemēs joprojām ir vajadzīgs kvalitatīvs tulkojums. Izziņas, apliecības, atestāti, mantiskā stāvokļa apliecinājumi, komerciāli nozīmīgi dokumenti – tiem visiem var būt nepieciešams oficiāls un pareizi noformēts tulkojums. Lai to par tādu uzskatītu, tulkojumam ir vajadzīgs arī notariāls apliecinājums, ko Latvijā var dot tikai zvērināti notāri.

Dokumentu tulkošanā jebkura kļūda un neprecizitāte var radīt nopietnas juridiskas, finansiālas un reputācijas problēmas. Tulkojumu birojā Tulkot24 ikviens darbinieks apzinās šos riskus un pieliek lielas pūles, lai paveiktu darbu visaugstākajā kvalitātē. Drošības labad katru tulkojumu vēl pārskata cits tulks vai redaktors. Šāda pieeja ļauj novērst neuzmanības vai pārrakstīšanās kļūdas, kas var gadīties katram.

Notāri, kas sadarbojas ar Tulkot24 novērtē šādu pieeju un var būt droši, ka dokuments ir iztulkots precīzi un pilnā apmērā. Personāla iegūtā profesionālā pieredze, izglītība un apgūtā nozares terminoloģija ļauj iztulkot dokumentus un tekstus ne tikai populārajās vācu, franču, spāņu, zviedru, angļu, krievu, portugāļu un ķīniešu valodās, bet vēl arī daudzās citās.

Specifiskas nozares un terminoloģija

Tulkojot dokumentus, kas saistīti ar specifiskām nozarēm, piemēram, medicīnu, tieslietām vai tehnoloģijām, ir būtiski izprast un precīzi lietot attiecīgās nozares terminoloģiju. Lai to paveiktu ir vajadzīgas ne tikai svešvalodas zināšanas, bet arī izpratne par konkrēto nozari. Tulkotājiem, kas specializējas noteiktās nozarēs, bieži vien ir nepieciešams iegūt papildu izglītību vai sertifikātus, kas apliecina viņu kompetenci attiecīgajā jomā.

Piemēram, medicīnas dokumentu tulkošanā ir svarīgi precīzi pārvērst medicīniskos terminus un procedūras, lai izvairītos no nepareizas ārstēšanas vai diagnostikas. Medicīniskā tulkošana ietver arī medicīnisko dokumentu, pētījumu un farmaceitisko materiālu, kā arī konferenču materiālu un prezentāciju tulkošanu.

Tieslietu jomā ir jāpārzina precīza juridisko terminu lietošana. Līgumi, sertifikāti, vienošanās, statūti, gada pārskati, izziņas, apliecības – juridisko dokumentu spektrs ir patiešām plašs. Savukārt tehnisko dokumentu tulkošanā ir svarīgi izprast tehniskās specifikācijas un instrukcijas, lai nodrošinātu, ka produkta lietotājs izprot visas tā darbības īpatnības.

Tulkot24 piedāvātie tulkošanas pakalpojumi

Tulkošanas birojā piedāvājam pilna spektra tulkošanas pakalpojumus. Pēc satura tos varam iedalīt trīs daļās:
- Rakstiskie tulkojumi – dokumentu un tekstu tulkošana
- Mutiskie tulkojumi – secīgā, sinhronā tulkošana, kā arī audi ierakstu (intervijas, sarunas, podkāsti, konferences, semināri, simpoziji, divpusējas un daudzpusējas tikšanās) tulkošanu.
- Notariāli apliecināti tulkojumi – pieder pie rakstiskiem tulkojumiem, taču tos sava nozīmīguma dēļ izdalām atsevišķi. (Reizēm pietiek arī ar dokumenta tulkojumu ar tulkošanas biroja apliecinājumu.)

Profesionālo tulkošanas biroja priekšrocības

Tulkojumu biroja viens no galvenajiem ieguvumiem ir piekļuve plašam kvalificētu tulkotāju tīklam, kas specializējas dažādās nozarēs un valodās. Varam nodrošināt precīzus, visaptverošus un ātrus tulkojumus ne tikai dokumentiem, bet arī citiem tekstiem.

Mūsu tulku iegūtā profesionālā kvalifikācija un pieredze, kā arī kvalitātes kontroles sistēma nodrošina, ka katrs tulkojums ir precīzs un pareizi noformēts.

Klientiem ir pieejams arī klientu apkalpošanas atbalsts, kas nodrošina ātru un efektīvu komunikāciju ar tulkotājiem un palīdz risināt jebkādas problēmas vai jautājumus, kas var rasties tulkošanas procesā.

Pēdējā, taču ne maznozīmīgā priekšrocība ir cenas. Saviem klientiem varam piedāvāt elastīgas un pievilcīgas cenas. Ilgtermiņa klientiem ir iespēja saņemt vēl izdevīgākus piedāvājumus un atlaides. Konkrētas izmaksas ir atkarīgas no teksta vai tulkojamā dokumentā apjoma, sarežģītības un steidzamības. Precīzāk noskaidrot tulkošanas cenas, varat sazinoties ar biroja klientu konsultantiem, rakstot uz admin@tulkot24.lv.

Tulkot24 datu bāzē ir vairāk kā 2500 tulki un spējam nodrošināt tulkojumus vairāk kā 100 valodās. Gadu gaitā esam palīdzējuši vairāk kā 15 tūkstošiem klientu un viņu skaits aug ar katru dienu. Ja vajadzīgi kvalitatīvi tulkošanas pakalpojumi, arī Jūs varat kļūt par mūsu klientu.

Atstājiet komentāru