2024.gada 24. oktobris

Modrīte, Mudrīte, Renāte

Trešdaļa vecāku skolas precēm plāno tērēt vairāk par 150 eiro

Trešdaļa vecāku skolas precēm plāno tērēt vairāk par 150 eiro

Lai gan skolēni vasaras brīvdienas labprāt pagarinātu bezgalīgi, viņu vecāki jau sākuši nopietni gatavoties mācību gadam. Kā liecina mazumtirgotāja “Lidl” un pētījumu kompānijas “Norstat” veiktā Latvijas iedzīvotāju paradumu aptauja, lielākā daļa vecāku augustu veltīs nepieciešamo skolas preču iegādei, šim vajadzībām atvēlot ievērojamas summas, informē Lidl Latvijā pārstāvis Ingars Rudzītis.
 

30% aptaujāto Latvijas vecāku skolas preču iegādei plāno tērēt vairāk nekā 151 eiro uz vienu atvasi – visbiežāk tā atbildēja kurzemnieki un ģimenes ar trim bērniem.* Vēl 21% aptaujāto vecāku paredz skolas lietām iztērēt 101 - 150 eiro. Tikmēr 24% respondentu norāda, ka centīsies neiztērēt vairāk par 100 eiro. Tikai 6% aptaujāto norādīja, ka skolas preču vajadzībām neplāno tērēt vairāk par 50 eiro.


“Šogad mūsu vecākā meita uzsāks skolas gaitas, un šī būs mūsu pirmā pieredze gatavojoties skolai. Lai nodrošinātu visu nepieciešamo, gatavojamies laicīgi un sagādājam nepieciešamās skolas lietas pakāpeniski. Jau esam iegādājušies skolas somu un sporta tērpu, bet vēl ir nepieciešamas dažādas kancelejas preces. Mūsu ģimene paļaujas uz ‘Lidl” “Atpakaļ uz skolu” piedāvājumu, jo zinām, ka tur varēsim visu sagādāt izdevīgi un vienuviet. Līdzīgi kā lielai daļai aptaujāto, arī mūsu ģimenes tēriņi šogad visticamāk pārsniegs 150 eiro slieksni,” stāsta pirmklasnieces Grietas mamma Rūta Dvinska.
 

Gandrīz puse aptaujāto vecāku skolai nepieciešamās preces iegādāsies tieši augusta laikā. 28% vecāku preces skolai pakāpeniski iegādājas vasaras garumā. Tā kā nepieciešamo preču saraksts bieži vien izkristalizējas tikai septembrī, tad 18% Latvijas vecāku skolas lietas iegādāsies septembra sākumā. 


Komentējot situāciju veikalos, “Lidl” pārstāvis Ingars Rudzītis atzīmē, ka pārdošanas apjomi tiešām norāda uz vecāku aktivizēšanos: “Esam novērojuši, ka “agro putniņu” no dienas kļūst arvien vairāk un gatavošanas mācību gadam iekļauj ne tikai klasiskās kladītes un rakstāmpiederumus, bet arī lielākus pirkumus – dažādas elektroniskās ierīces, sporta apģērbu, arī dažādus palīginstrumentus. Iegādājoties nepieciešamās preces jau laicīgi ir iespējams kaut nedaudz sadalīt šos tēriņus. Kā liecina mūsu aptauja, bērnu sagatavošana skolai nav lēts prieks.  Tādēļ arī “Lidl” šogad aktīvi piedāvā plašu preču klāstu - no pusdienu kārbiņām līdz digitālajām tāfelēm.”

Parīzes Disnejlenda jau sauc!

Rūpēs par saviem klientiem “Lidl” piedāvā ne tikai plašu skolas preču klāstu, bet arī iespēju laimēt ģimenes ceļojumu uz Parīzes Disnejlendu skolas rudens brīvlaikā! Loterijas “Krāmē somu uz Disneyland ar Lidl” galvenās balvas izlozei var pieteikties, sakrājot 4 digitālos zīmogus “Lidl Plus” aplikācijā, un veicot pirkumus par vismaz 25 eiro. Iknedēļas izlozēs būs iespējams laimēt “HP” portatīvo datoru jaunajam mācību gadam. 
*Aptauja veikta 2024.gada jūlijā, tajā piedalījās 1006 respondenti visā Latvijā.

Atstājiet komentāru