2024.gada 24. oktobris

Modrīte, Mudrīte, Renāte

Trīs iemesli, kāpēc ir vērts iegādāties KASKO apdrošināšanu

Trīs iemesli, kāpēc ir vērts iegādāties KASKO apdrošināšanu

Vai esi kādreiz domājis, kā Tu rīkotos, ja Tavs auto iekļūtu ceļu satiksmes negadījumā vai ciestu no plūdiem vai krusas? Mūsdienās, kad ceļu satiksme kļūst aizvien intensīvāka un laikapstākļi neprognozējamāki, ir būtiski parūpēties par savas automašīnas aizsardzību.

KASKO apdrošināšana piedāvā būtisku risku segumu, kas var glābt Tevi no neparedzētiem izdevumiem un sniegt sirdsmieru, zinot, ka Tava automašīna ir drošībā.

Apskatīsim, kas ir KASKO apdrošināšana un trīs galvenos iemeslus, kāpēc iegādāties KASKO apdrošināšanu savam auto.

KASKO sniedz visaptverošu aizsardzību ceļu satiksmes negadījuma rezultātā

KASKO apdrošināšana ir brīvprātīga automašīnas apdrošināšana, kas nodrošina plašu aizsardzību pret dažādiem riskiem un zaudējumiem. Viens no būtiskākajiem riskiem ir ceļu satiksmes negadījumu radīto seku zaudējumu atlīdzināšana. Atšķirībā no obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas (OCTA), kas sedz zaudējumus, kurus transportlīdzekļa vadītājs nodara trešajām personām, KASKO apdrošināšana ir vērsta uz paša apdrošināšanas ņēmēja transportlīdzekļa aizsardzību. Tas nozīmē, ka KASKO polises turētājs, arī esot vainīgs ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanā, būs tiesīgs saņemt apdrošināšanas atlīdzību sava transportlīdzekļa remontam.

KASKO apdrošināšana ir paredzēta visiem transportlīdzekļu īpašniekiem un vadītājiem, kuri savam auto vēlas visaptverošu aizsardzību.

Plaša aizsardzība pret ārējo apstākļu radītiem bojājumiem

KASKO apdrošināšana piedāvā plašu aizsardzību ne tikai pret sadursmēm ar citiem transportlīdzekļiem, bet arī pret dažādiem citiem riskiem, piemēram, zādzībām, vandālismu, ugunsgrēkiem un dabas katastrofām. Plašais KASKO polises risku segums sniegs neatsveramu finansiālo drošību jebkurā situācijā.

Papildus zaudējumiem, kas radušies ceļu satiksmes negadījumos, KASKO polise visbiežāk sedz sekojošus riskus:
Zādzība un laupīšana. Transportlīdzekļa zādzība vai mēģinājums to nozagt, kā arī zaudējumi, kas radušies zādzības laikā, piemēram, bojājumi auto slēdzenēm vai logiem.
Vandālisms. Apzināti nodarīti bojājumi transportlīdzeklim, piemēram, saskrāpēta virsbūve.
Ugunsgrēks. Bojājumi, kas radušies ugunsgrēka, sprādziena vai citu līdzīgu notikumu rezultātā.
Dabas stihijas. Zaudējumi, kas radušies dabas stihiju, piemēram, vētras, krusas, plūdu, zemestrīces vai citu dabas katastrofu rezultātā.
Dzīvnieku izraisīti bojājumi. Bojājumi, ko izraisījuši dzīvnieki, piemēram, sadursmes ar dzīvniekiem.
Stiklojuma bojājumi. Bojājumi transportlīdzekļa stikliem, piemēram, plaisas vējstiklā.

Šie ir tikai daži no biežāk sastopamajiem riskiem, kurus sedz KASKO apdrošināšanas polise. Precīzs seguma apjoms un noteikumi var atšķirties atkarībā no apdrošināšanas sabiedrības un konkrētā polises līguma. Iegādājoties KASKO polisi, noteikti svarīgi pievērst uzmanību arī pašriskam.

Kas ir KASKO pašrisks?

KASKO pašrisks ir konkrēta naudas summa vai procentu likme, kas atrunāta apdrošināšanas līgumā, kuru, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, sedz apdrošinātais. Tas nozīmē, ka, iegādājoties KASKO polisi, finansiālā atbildība ir ne tikai uz apdrošinātāja, bet arī Taviem pleciem.

Papildu pakalpojumi un atbalsts

Daudzas KASKO apdrošināšanas polises piedāvā papildu pakalpojumus, piemēram, palīdzību uz ceļa (evakuāciju), aizvietojošo transportlīdzekli remonta laikā un 24/7 klientu atbalstu. Šie pakalpojumi var būt īpaši noderīgi, ja rodas negaidītas problēmas vai nepieciešama ātra palīdzība.

KASKO polise nodrošina plašu aizsardzību un finansiālo drošību transportlīdzekļa īpašniekam. Tās galvenie ieguvumi ir visaptverošs risku segums, kā arī diennakts tehniskais atbalsts. Šie faktori padara KASKO apdrošināšanu par vērtīgu ieguldījumu Tavā un Tava auto drošībā!

Atstājiet komentāru