2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Raidījums: Kokneses kokaīna lietā aizturēts arī bijušais policijas darbinieks Agris Vaivods

Raidījums: Kokneses kokaīna lietā aizturēts arī bijušais policijas darbinieks Agris Vaivods

Viens no Kokneses kokaīna lietā aizturētajiem ir arī bijušais Valsts policijas darbinieks Agris Vaivods, vēsta TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Tāpat raidījums vēsta, ka kokaīna lietā policija veikusi kratīšanu Jānim Skrābānam piederošās kompānijas "JS Products" birojā, savukārt Skrabānam izdevies Latviju pamest.

"Latvijā no Ekvadoras, visticamāk, caur Holandes ostu nonākusi un aizturēta nepieredzēti liela un dārga kokaīna krava. Šobrīd aizdomās par saistību ar šo neatļauto kravu ieslodzījumā atrodas trīs cilvēki, viens no tiem ir bijušais Valsts policijas darbinieks Agris Vaivods. Pēc darba Valsts dienestā Vaivods strādājis kravu pārvadājumā firmā. Ar tās automašīnu kastes ar apreibinošajām vielām varētu būt nogādātas līdz Kokneses pagastam," ziņo "Nekā Personīga".

Aizdomīgās kastes veda "JS products". Tās kravas mašīnas kokaīna glabāšanas vietā Koknesē manītas arī iepriekš. "JS products" birojā Valsts policija šonedēļ veica kratīšanu, taču kompānijas vadītājs un īpašnieks Jānis Skrabāns vēl līdz policijas īstenotajām operācijām Latviju bija paspējis pamest.

Vaivods kā savu darba vietu "Facebook" norādījis "JS products", kas nodarbojas ar kravu pārvadājumiem un tās vienīgais īpašnieks ir Jānis Skrābāns. Raidījums vēsta, ka Vaivods līdz 2008.gadam bija Valsts policijas darbinieks. Neoficiāla informācija liecina, ka darbu Aizkraukles ceļu policijā Vaivods bija spiests atstāt, jo bijis apsargs nelegālām tranzīta kravām.

Jau ziņots, ka 8.janvārī Valsts policija sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un Valsts policijas pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgājusi kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Valsts policija šajā lietā aizturējusi piecus Latvijas pilsoņus. Trīs personām piemērots apcietinājums, bet pārējiem, kuriem bija mazāka līdzdalība šajā noziegumā, noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viena no piecām personām agrāk tiesāta par kontrabandu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas paslēptas kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti.

Paziņojumā skaidrots, ka ferma kalpojusi kā "loģistikas centrs" narkotiku tālākai izplatīšanai Eiropā. Tāpat paziņojumā norādīts, ka operatīvo darbību rezultātā Latvijā aizturēti pieci cilvēki - Jānis B., Andris E., Edgars E., Imants B. un Agris V.

Atbilstoši Ekvadoras policijas publicētajām lomu sadalījumam Andris E. bijis fermas īpašnieks, savukārt Jānis B. un Edgars E. nodarbojušies ar kravas pārkraušanu, bet Imants B. nodrošinājis drošību. Turpretim Agrim V. nav norādīta loma noziedzīgajā nodarījumā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Andris E. ir Andris Elsts, savukārt Edgars E. ir Edgars Elsts, kuriem Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 9.janvārī kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Abi tiesas lēmumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Avots: LETA 

Atstājiet komentāru