2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Policija atkārtoti brīdina neuzķerties uz krāpnieku viltībām internetā

11.aprīlī, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Tukuma iecirknī vērsās kāda sieviete ar iesniegumu, ka 29.martā atsaukusies uz interneta vietnē Facebook ievietoto sludinājumu par traktora iegādi. Lai darījumu varētu veikt, pārdevējs viņai prasīja iemaksāt avansa maksājumu 100 EUR. Kad sieviete bija iemaksājusi avansa maksājumu, ar pārdevēju sazināties vairs nebija iespējams.

Savukārt, 3.aprīlī, VP ZRP Jelgavas iecirknī vērsās kāds vīrietis, kurš 26.martā atsaucies uz līdzīgu sludinājumu, iemaksāja avansa maksājumu 1000 EUR. Kad vīrietis bija iemaksājis avansa maksājumu, ar pārdevēju sazināties arī vairs nebija iespējams. 

Par abiem gadījumiem, policijā ir uzsākts kriminālprocess.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus būt modriem un neuzķerties uz vilinošiem krāpnieku piedāvājumiem interneta vietnēs. Nekādā gadījumā neveikt avansa maksājumus par preci, pirms tā nav iepriekš redzēta un nav gūta pārliecība, ka šī prece ir pārdevēja īpašumā. Papildus tam, sludinājumos interneta vietnēs, nepieciešams rūpīgi pārliecināties, kā ir uzrakstīts firmas nosaukums un pārdevēja e-pasta adrese, jo krāpnieki veido līdzīgus nosaukumus, pamainot kādu burtu vai variējot ar pieturzīmēm e-pasta adresē.      



Informāciju sagatavoja:
Ieva Sietniece
Valsts policijas
Zemgales reģiona pārvaldes
vecākā speciāliste

Atstājiet komentāru