2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Zemgales policisti aiztur personu grupu un atsavina 1.4 miljonus kontrabandas cigarešu, arī Jēkabpilī

Zemgales policisti aizturējuši piecu personu grupu un atsavinājuši 1.4 miljonus kontrabandas cigarešu, zelējamo tabaku, alkoholu, munīciju un smago automašīnu. Kratīšanas notikušas – Aizkrauklē, Jēkabpilī un Lielvārdē, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Šī gada 5.aprīlī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un ekonomiskas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki, esošā kriminālprocesa ietvaros, aizturēja piecu personu grupu par akcizēto preču nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju lielā apmērā. 

Policisti veica četras sankcionētas kratīšanas – Aizkrauklē, Jēkabpilī un Lielvārdē. Kopumā policisti atsavināja 1,4 miljonus cigarešu - „Winston”, „LM”, „Marlboro”, „NZ”, „Gold Super Slim”, kas bija marķētas ar Tadžikistānas un Baltkrievijas Republikas akcīzes markām, no kurām 473 000 nelegālo cigarešu, tika atrastas speciāli izbūvētā slēpnī, smagās automašīnas piekabē. Papildus tam, kratīšanu laikā policisti izņēma –  37 000 bundžiņas ar zelējamo tabaku,  86 patronas un 3,5 litrus nelegālā alkohola. Tika izņemta arī smagā automašīna Renault Magnum, kuras piekabē bija izbūvēts slēpnis kontrabandas pārvadāšanai.

Visas aizturētās personas jau agrāk bija nonākušas policijas redzeslokā. No piecām aizturētām  personām, četras ir no Zemgales, bet viena ir no Rīgas reģiona.  

Uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu, piecām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. 

Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīta šo personu saistība arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Tā kā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, plašāki komentāri izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegti.

Atstājiet komentāru