2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Policija Jēkabpils moto festivālā notikušo smago negadījumu sauc par neviennozīmīgu

Policija Jēkabpils moto festivālā notikušo smago negadījumu sauc par neviennozīmīgu

Situācija, kad moto festivāla laikā Jēkabpilī aizvadītajā sestdienā notriekts gājējs, ir neviennozīmīga, uzskata Valsts policijas (VP) Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis.

Pasākumu pašvaldībā pieteicis motoklubs "Brīvības gari". Ņemot vērā dalībnieku skaitu, brauciena maršruts saskaņots ar VP. Kolonnas priekšā brauca likumsargu automašīna un divi motocikli ar ieslēgtām bākugunīm. Kolonnu arī noslēdza VP transportlīdzeklis ar ieslēgtām bākugunīm.

Januševskis klāstīja, ka drošības pasākumi organizēti, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, jo brauciens netiek rīkots pirmo gadu, turklāt pilsētā norisinās arī velobraucieni, gājieni un citi pasākumi. Norobežot visu maršrutu pasākuma rīkotājiem netika uzdots.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, braucienā piedalījušies aptuveni 800 transportlīdzekļi. Nodrošināt to vienmērīgu plūsmu, pēc Januševska teiktā, nav iespējams, "jo kāds sāk braukt ātrāk, kāds lēnāk".

"Situācija ir neviennozīmīga un nav vienkārša. Mēs vienmēr cenšamies minimalizēt riskus, lai šādi pasākumi būtu drošāki, mazāk traucētu apkārtējiem. Bet neviens nevar dot simtprocentīgu garantiju, ka nekas neatgadīsies," apgalvoja policijas iecirkņa vadītājs, piebilstot, ka notikušais tiks pārrunāts ar pasākuma rīkotājiem un pašvaldību.

Policija saistībā ar notikušo sākusi kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību. VP pārstāvis skaidroja, ka pašlaik vēl nevar pateikt, kurš no satiksmes dalībniekiem būtu vainojams negadījumā. Nozīmētas vairākas ekspertīzes. Pašlaik nav arī zināms, vai vadītājs un gājējs ir bijuši alkohola reibumā.

Januševskis informēja, ka cietušais gājējs slimnīcā atrodas smagā stāvoklī. Savukārt VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā skaidroja, ka motocikla vadītājam un pasažierei sniegta neatliekamā palīdzība, taču hospitalizēti viņi nav.

Jau vēstīts, ka sestdien Jēkabpilī, Rīgas ielā, Moto festivāla laikā uz gājēju pārejas motociklists notriecis gājēju. Negadījums noticis plkst.15.20, brīdī, kad festivāla dalībnieki bija devušies parādes braucienā pa pilsētas ielām. Vīrietis, vadot motociklu "Suzuki", uzbrauca gājējam, kurš šķērsoja gājēju pāreju.

Sociālajos tīklos publiskotajā video redzams, ka izretojusies motociklistu kolonna salīdzinoši lielā ātrumā brauc pāri gājēju pārejai pie kāda veikala. Pie gājēju pārejas gaida cilvēki. Viens no viņiem pārskrien pāri ielai, bet nākamais ar iepirkumu maisiņu rokā saminstinās un viņu notriec motocikls.

Saistīta ziņa: Jēkabpilī parādes laikā motocikls uztriecas gājējam, kas šķērsoja Rīgas ielu uz gājēju pārejas (VIDEO)(PAPILDINĀTS)

Komentāri (0-10/12)

  • Mārtiņš
    18.07.2019 00:48
    Neaizmirstam, ka noteikumos ir rakstīts, ka ceļu satiksmes dalībniekiem ir jādod priekšroka kolonnai. Gājējs arī ir ceļu satiksmes dalībnieks ar pienākumiem un atbildību. Nekur CSN nav definēts kolonnas garums. Un publiski tika izziņots parādes maršruts. Nezināšana neatbrīvo no atbildības. Plus onkulis ar spieķi, un kā liecina aculiecinieki, alko. reibumā,mēģina šķērsot? 100% vainīgs gājējs. Plus tie kas tur saka - varēja izvairīties, noteikti nekad neesat braukuši ar motociklu divatā. Un par ātrumu, braucu netālu aiznugurē, kad tas notika, vidējais ātrums nebija lielāks par 40-50kmh, ja esat tādi "radari", ka pec video varat secināt uz cik brauca motocikls, spiežu jums roku.
  • Eva
    16.07.2019 15:57
    Policija jau sen aizbrauca un nebija redzama,nekas neliecināja par kolonu.ātrums bija liels arī
  • Iedzīvotājs
    16.07.2019 13:09
    No vienas puses- gājējam, šķērsojot gājēju pàreju, ir jāpārliecinās par savu drošību. Lai arī gājējs, iespējams, nezināja par šādu pasākumu, tomēr varēja būt piesardzīgāks un uzgaidīt.
    No otras puses- kā jau komentāros minēts, ceļu satiksmes noteikumi paliek nemainīgi un uz gājēju pārejas priekšroka ir gājējam. Lai arī tā ir parāde, nekur nav informācijas, ka satiksme tiks mainīta vai apturēta. Nē!
    Es uzskatu, ka vainīgi viennozīmīgi ir organizatori. Saprotu, ka ceļa posms ir liels, bet varèja taču uzraudzīt teritoriju likumsargi vai kādi brīvprātīgie, vismaz tādos bīstamākos ceļa posmos.
  • Es
    16.07.2019 11:14
    Un kā uz regulējamās gājēju pārejas Rīga ielā deg sarkanais un motocikli tik vālē pāri
  • Juris
    16.07.2019 08:19
    "Kāds sāk braukt ātrāk vai lēnāk"! Nafig taisīt "parādi" kretīniem, kuri nespēj dažus kilometrus nobraukt mierīgi kā parādēs citur pasaulē. Dažs vēl ratā pamanījās uzraut. Gan jau pēc tam krutais džeks sajutās. Tajā video nekas neliecina par to, ka tā ir parāde. Prastas gonkas. Tur nebija nekādas kolonas. Protams, ka tas gājējs ir pelnījis balvu par stulbumu, bet tas nekādi nemazina "parādes" idiotismu.
  • Gints
    15.07.2019 22:06
    Vainīgs motociklists vai gājējs nav tik svarigi. Drošība, kartiba utt ir uz organizatoru pleciem un vainīgie ir pa lielam šeit organizatori tur varēja nolikt jebkuru brīvprātīgo, lai vaktē ja nav cilvēku policija tik daudz. Tik pat labi tur varēja izkriet ari bērns. Drošība jebkura gadījumā ir jānodrošina organizatoriem.
  • Pilsētniece
    15.07.2019 21:59
    Vai šajā dienā bija atcelti satiksmes noteikumi, kas attiecas uz gājēju pārejām? Saprotams, ka pavadošais policijas transports sen jau bija lielā gabalā un vecs cilvēks to vienkārši, visdrīzāk, nemaz nebija redzējis. Un kā ar ātruma ierobežojumiem mūsu pilsētā? Bet tas jau uz motobraucējiem nekad nav bijis attiecināms! Viennozīmīgi braucējam jāatbild par savu noziedzīgo rīcību!!!
  • Andris
    15.07.2019 21:34
    Vai kāds atceras, ko nozīmē gājēju pāreja ? Nolieciet emocijas malā, un pārlasiet Ceļu satiksmes noteikumus. Cirks.
  • Viesis
    15.07.2019 20:45
    Visu cieņu bet vidio ir skaidri redzams ka vādītājs gājēju redzēja un bija laiks izvairities no sadursmes, un visu cieņu bet tas cilvēks ar gadu vecs sirmgalvis kurš īsu brīdi pirms bijis viekalā Rimi pēc partikas un grībēja ātrāk tikt mājas no šī trakumā!
  • Biju
    15.07.2019 18:00
    Nu. Reāli vainīgs ir gājējs.. Ja bija kolonna, un policija, kas to uzsāka un pēc tam noslēdz, vajadzēja pagaidīt tomēr... Tomēr ar galvu ir jādomā... Nav jau tik viegli nostāt tāda ātruma... Tomēr jādomā katram par sevi..
12

Atstājiet komentāru