2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Līvānu novadā aizdomās par nelikumīgu cigarešu pārvadāšanu aiztur divus vīriešus

Līvānu novadā aizdomās par nelikumīgu cigarešu pārvadāšanu aiztur divus vīriešus

Vakar VP LRP Kriminālpolicijas biroja un VP Preiļu iecirkņa darbinieki, pārbaudot informāciju par personām, kuras iespējams pārvadā nelikumīgas ar akcīzes nodokli apliekamas preces, kopā ar Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes amatpersonām konfiscēja lielu daudzumu nelegālo tabakas izstrādājumu un aizdomās par saistību ar šo noziedzīgo nodarījumu aizturēja divus cilvēkus.

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki uzsāka kriminālprocesu, lai pārbaudītu informāciju par personām, kuras, iespējams, veic darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju. Vakar ciešā sadarbībā ar Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes amatpersonām, Līvānu novada Rožupes pagastā īstenots operatīvo pasākumu komplekss, kā rezultātā tika apturēti divi aizdomīgi transportlīdzekļi, kuros apskates laikā kopumā tika konfiscēti 130 000 nelikumīgi pārvadāto cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām, par kurām Latvijas Republikā nebija nomaksāts akcīzes nodoklis. Aizdomās par ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti notikuma vietā aizturēti 1977.gadā un 1978.gadā dzimuši vīrieši. Jāpiebilst, ka abas personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā un jau ir bijušas sodītas par analoģisko likumpārkāpumu izdarīšanu. 

Turpinot veikt neatliekamas izmeklēšanas darbības, tostarp veiktas kratīšanas iespējamo vainīgo personu dzīvesvietās, un pie vienas no personām tika atrasta un izņemta aizdomīga ierīce, kas, iespējams, ir izmantojama GPS signālu meklēšanai un notveršanai. Lai precīzi noskaidrotu šīs ierīces izcelsmi un pielietojumu, kriminālprocesa ietvaros ir nozīmēta atbilstoša ekspertīze. 

Pašlaik izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti notikušā apstākļi, savukārt aizturētiem par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Šodien tiesa lems arī par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ksenija Belova
VP Latgales reģiona pārvaldes
Vecākā speciāliste

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru