2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī atsavina lielu daudzumu nelegālo cigarešu

Jēkabpilī atsavina lielu daudzumu nelegālo cigarešu

9.martā Jēkabpilī Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Jēkabpils iecirkņa darbinieki veica sankcionētu kratīšanu, kuras laikā izņēma 21 120 kilogramus tabakas bez Latvijas Republikas (LR) akcīzes nodokļa markām. Savukārt, 11. martā, veicot preventīvo darbu Jēkabpils tirgus teritorijā, likumsargi atklāja 10 420 cigaretes bez LR akcīzes nodokļa markām, portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

VP ZRP Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, veiksmīgi sadarbojoties ar Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroju, kriminālprocesa ietvaros 9. martā Jēkabpilī veica kratīšanu automašīnā „Volvo FH12” sastāvā ar puspiekabi un izņēma 108 kartona kastes ar tabaku bez LR akcīzes nodokļa markām ar kopējo svaru 17 280 kilogrami, un  angārā, kur atradās transporta līdzeklis, tika konstatētas un izņemtas 24 kartona kastes ar tabaku bez LR akcīzes nodokļa markām ar kopējo svaru 3840 kilogrami. 

Saistībā ar šo noziedzīgo nodarījumu likumsargi ir uzsākuši kriminālprocesu un aizturēja 1989., 1990. un 1967. gadā dzimušus vīriešus. Visām trīs personām piemēroti ar brīvības atņemšanu saistīti drošības līdzekļi – apcietinājums.  Policija šobrīd skaidro precīzus notikušā apstākļus, tostarp aizdomās turēto personu lomas izdarītajā noziegumā.

​    Savukārt, 11. martā, veicot preventīvo darbu Jēkabpils tirgus teritorijā sadarbībā ar kinologu, tika konstatēts, ka 1965. gadā dzimis vīrietis pie sevis uzglabāja 10 420 cigaretes ar Baltkrievijas, Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām un bez akcīzes nodokļa markām. Vīrietis iepriekš jau bijis policijas redzeslokā par analoģiskiem pārkāpumiem. Sakarā ar notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība. 

Likumsargi atgādina, ka par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Atstājiet komentāru