2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Zēnam uz skolu atnesot mājās atrastas patronas, Jēkabpils policija viņa dzīvesvietā atrod šauteni

Zēnam uz skolu atnesot mājās atrastas patronas, Jēkabpils policija viņa dzīvesvietā atrod šauteni

Pagājušajā nedēļā kāds zēns uz skolu atnesis mājās atrastas patronas, tāpēc Jēkabpils policija veikusi pārbaudi viņa mājoklī un atradusi citas patronas un mazkalibra šauteni, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

29.septembrī Jēkabpils iecirknī saņemta informācija no izglītības iestādes administrācijas, ka kāds skolēns uz skolu aiznesis patronas. Uzzinot, ka zēns munīciju bija atradis savā dzīvesvietā, likumsargi tajā pašā dienā sāka kriminālprocesu, veica kratīšanu un mājās atrada 85 patronas un mazkalibra šauteni.

Viens no bērna vecākiem paskaidroja, ka māja ir saņemta mantojumā. Pirms kāda laika tās bēniņos tika atrastas patronas un ierocis, taču viņš nav ziņojis par atradumu policijai. Pašlaik kriminālprocesā nozīmētas ballistikas ekspertīzes.

Policisti izsaka pateicību skolas administrācijai, kas rīkojās operatīvi un atbildīgi.

Tāpat likumsargi atgādina, ka šaujamieroču un šaujamieroču munīcijas iegādāšanās, glabāšana un pārvadāšana bez attiecīgas atļaujas ir krimināli sodāms nodarījums, pat tad, ja to atrod, un par šādiem atradumiem nekavējoties ir jāziņo policijai.

Kalniņa informēja, ka laika posmā no 2019.gada 1.janvāra līdz 30.septembrim par šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu, šaujamieroču munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu neatļautu izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu, realizēšanu un realizēšanas noteikumu pārkāpšanu Zemgalē sākti 32 kriminālprocesi, visvairāk Aizkraukles iecirknī - deviņi. Šogad tādā pašā laika posmā ir sākti 34 kriminālprocesi, 11 no tiem Jēkabpils iecirknī.

Komentāri (0-7/7)

  • Aiga
    04.03.2021 06:34
    Kur viņš Tev bomzojas ko nevar par Tevi teikt kura ta tam bomzim skraida pakaļ un viņa ģimene viņu negrib nodot orgānos vienīgi ja Tevi bet diemžēl slimu cilvēku orgānus nepieņem Tev jasamierinas vai nu jāiet ārstēties
  • Aiga
    04.03.2021 06:18
    Vika Bahvalova pirms apmelno citus pastāsti kā Tu pierijusies pi vina loga gaudoji kā logus dauziji laikam lielgabalu gribēji nopirkt un nošauties tici man ja vinam būtu ieroči es pirmā Tevi nošautu un nekad māti neaizskar par to vien Tevi būtu janosauj ja nevari samierinaties ka Tevi pamet tad sori un ne jau viņš vienīgais Tevi pameta tad jau visi tirgo ieročus ka Tevi pametusi
  • edgars
    05.02.2021 13:56
    par ko tad tev tik ļoti dirs# plēš ? vēl jo projām samierināties nevari ? ja tev viss būtu labi nerakstītu neko (pietam murgus) , kautkas jau tev ir aizgājis greizi , un totāli grauž dirs# , ka nomelno citus , prātiņ nāc mājas.
  • Pipu
    19.01.2021 14:20
    Tu tak sevi pabarot nevari atļauties kur ta atomeni. A tas ka tu ka bomzis ar metalu nodsrbojies lai narkotikas nopirktu to visa lv zin. Vai tad pie skaidra prata teiktu ka gimene pārdod cenšas tevi uz orgāniem
  • Edgars Isajevs
    18.12.2020 20:13
    Un kāpēc par atombumbu kas garāžā stāv nepateici ?
  • Edgars Isajevs
    18.12.2020 20:08
    Neko jau , izrādās bandīts un zaglis esmu, vēl piedevām municīju tirgoju. Kāds turpinājums būs , ko vēl daru ? Interesanti izklausās.
  • Pipu
    06.10.2020 02:17
    Edgars Isajevs un viņa ģimenei ļoti daudz nelikumīgu lietu ir pistoles granātas mācību nozagtas no remontdarbu laikiem 2 vidusskola, zinu ka tirgo pa pilsētu dēls Rutas Isajevas jaunākais.

Atstājiet komentāru