2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Skolā Jēkabpilī pie jaunieša atrod marihuānu, vēl 13 gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi

Skolā Jēkabpilī pie jaunieša atrod marihuānu, vēl 13 gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi

Otrdien, veicot pārbaudi izglītības iestādē Jēkabpilī, pie kāda skolēna policija atradusi marihuānu, par ko sākts kriminālprocess, bet vēl 13 gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi, portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Jēkabpils iecirkņa policisti, sadarbojoties ar kinologu un dienesta suni, iecirkņa apkalpojamās teritorijas izglītības iestādē otrdien veica profilaktiska rakstura pasākumu ar mērķi pārbaudīt, vai skolēni neatrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē. Suns norādīja uz septiņām personām, kuras uz aizdomu pamata par atrašanos narkotisko vielu ietekmē tika nogādātas medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai, un likumsargi pieņēma lēmumu sākt septiņus administratīvā pārkāpuma procesus. Pašlaik tiek gaidīti ķīmiski-toksiloģiskās izmeklēšanas rezultāti.

Pamatojoties uz Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48.panta pirmo daļu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 10 līdz 56 naudas soda vienībām, proti, 50 līdz 280 eiro apmērā.

Tāpat pārbaudes laikā policisti konstatēja, ka seši jaunieši pie sevis glabā elektroniskās cigaretes, smēķēšanas aksesuārus un piederumus, tādējādi pārkāpjot Bērnu tiesību aizsardzības likuma 48. panta pirmo daļu. Tas nosaka, ka bērns nedrīkst smēķēt, lietot bezdūmu tabakas izstrādājumus, glabāt tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to uzpildes tvertnes. Visos sešos gadījumos arī tika sākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Pamatojoties uz Bērnu tiesību aizsardzības likuma 78. panta otrās daļas par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu iegādāšanos vai glabāšanu, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz trim naudas soda vienībām, proti, 15 eiro apmērā.

Bet pie viena no nepilngadīgajiem jauniešiem atrasts narkotisko vielu smalcinātājs un narkotiskā viela, iespējams, marihuāna. Šajā gadījumā policisti sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un zaļganbrūno vielu nosūtīja ekspertīzei. Par minētā nozieguma izdarīšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policija izsaka pateicību Jēkabpils izglītības iestādes darbiniekiem par sadarbību saistībā ar skolā veikto pārbaudi un uzsver, ka arī turpmāk dienesta suns tiks iesaistīts likumsargu veiktajos kontroles pasākumos.

Foto: Ilustratīvs attēls
Avots: Foto: lvportals.lv

Atstājiet komentāru