2024.gada 19. marts

Jāzeps

Policija neapstiprina nevienu no versijām, kas klejo no mutes mute jēkabpiliešu vidū, ka atrasts nozagtais lielgabals un zagļi aizturēti

Policija neapstiprina nevienu no versijām, kas klejo no mutes mute jēkabpiliešu vidū, ka atrasts nozagtais lielgabals un zagļi aizturēti

Ar Radio1.lv sazinājušies vairāki jēkabpilieši, kuri zināja teikt, ka jau ir atrasts nozagtais lielgabals Jēkabpilī, Rīgas ielā un aizturēti zagļi.

Viena no versijām, ka lielgabals atrasts paslēpts kāda iedzīvotāja mājās Zīlānu mikrorajonā. Cita, ka atklāts uzņēmums, kura traktortehnika izmantota lielgabala demontēšanā un aizvešanā un, ka pašlaik tiekot skaidrots, kas uzņemsies atbildību, uzņēmuma vadītājs vai izpildītājs – traktorists. Tāpat mēļo, ka par šādu nodarījumu varot piespriest sodu piecus līdz desmit gadus cietumā.

Vēl kāds cits jēkabpilietis sociālajā vietnē facebook ar humora devu publicēja bildi, kurā, iespējams, redzams graudu parvietojamais mehānisms – tā dēvētais graudu šneks, kas izskatās kā lielgabala mulāža, kas atrodoties Jēkabpilī, Akmeņu ielā.



Tāpat arī krievvalodīgais ziņu portals MK-Latvija vakar sociālajā vietnē facebook izplatīja ziņu, ka ir notverti lielgabala zagļi.



Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieku Rolandu Bērziņu un jautāja vai kāda no iepriekš izskanējušajām informācijām atbilst patiesībai. Viņš sacīja, ka tās visas ir viltus ziņas – pagaidām lielgabala zagļi un nozagtais lielgabals nav atrasts. Patlaban notiek intensīva izmeklēšana un Jēkabpils policisti darbības veicot visā pilsētā, tajā skaitā arī uzņēmumos, kuros ir atbilstoša tehnika lielgabala demontāžai un aizvešanai. Taču pagaidām nekas neesot atrasts un neviens neesot aizturēts. Rolands Bērziņš pieļāva, ka kāds redz, ka policija apmēklē vienu vai otru uzņēmumu vai kāda jēkabpilieša dzīvesvietu un veido no tā pašu izdomātus stāstus.

Jautāts par iespējamo sodu par šādu nodarījumu, Rolands Bērziņš sacīja, ka šobrīd to vēl nevar precīzi pateikt, jo lietā ir nodarījums, bet nav cietušā. Tā kā lielgabals nav pašvaldības īpašums, tiek skaidrots tā īpašnieks un atkarībā no tā, tiks noteikts sods. Krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 18.nodaļas – Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu, noskaidrojot cietušo precizēsies pēc kura panta piemērojams sods.

Foto: Spodra Purviņa

Komentāri (0-2/2)

  • Skolnieciņš no likteņupes
    16.03.2021 20:13
    Otrā pasaules kara memoriāls, kuru uzbūvēja Latvijas Republikas okupācijas laikā, joprojām zaimo latvju zemi. Pēc manām domām, Krustpils parkā ir jāizveido pagāniska svētvieta. Šādi var atbrīvoties no negatīvās enerģijas bagāžas, kas tur krājas kopš padomju laikiem. Šajā vietā ir jāuzstāda Dievietes Māras elks. Dieviete Māra ir sena un spēcīga Dieviete, kuru pazīst gan baltu, gan slāvu tautu dzīvesziņā. Viņa ir barga, bet taisnīga. Dieviete Māra ir nāves Dieviete, kas valda pār visu pazemes valstību. Ar savu gudrību un spēku Dieviete Māra spēj palīdzēt katram no mums. Dievietes Māras elks attīrīs Krustpils parku no nekrotiskās enerģētikas. Uz Dievietes Māras elka ir jābūt izgrebtam Māras krustam. Pie elka akmens pamatnes ir jābūt iegravētiem uzrakstiem Dieviete Māra gan krievu, gan latviešu valodās. Ir jāattēlo Māras līklocis (Māras ūdeņi). Kā arī blakus šim elkam ir jānovieto svētakmens ar izgrebtām senlatvju spēka zīmēm. Ievērojot šos viegli realizējamos padomus, var stiprināt latvietību un vairot mūsu zemes spēku. Lai Latvju Dievi mūs svētī!
    Ar Latvju Dievu spēku, Skolnieciņš no likteņupes [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #DievieteMāra #MārasKrusts #MārasŪdeņi #Černobogs #PazemesValstība #SlāvuDievi #senatne #vienlīdzība #saticība #Skolnieciņš #likteņupe
  • Skolnieciņš no likteņupes
    16.03.2021 20:12
    Ja rūpīgi paskatās krievu federālos (bezmaksas) kanālus, tad ar laiku var saprast, ka mūsdienu Krievija neciena Latviju. Gandrīz visās Perviy kanal Europa, RTR Planeta un NTV Mir publikācijās, kas skar Latviju, par Latviju atsaucas slikti un nievājoši. Krievijas Federācijā valda lielkrievu šovinisms - pareizticīgo baznīcas un militārais kults. Vadonis Vladimirs Putins (par prezidentu šo diktatoru nedrīkst dēvēt) iet Josifa Staļina pēdās. Mūsdienu Krievija konsekventi dodas PSRS totalitārisma virzienā. Pašreizējais Krievijas Federācijas režīms ir apmāts ar militārismu, bruņošanos, armiju un ieročiem. Caur PSRS okupācijas pieminekļiem mūsdienu Krievija cer stiprināt savu ietekmi Latvijā. Manuprāt, Krustpils parkā Otrā pasaules kara memoriāls ir jānojauc. Šī vieta ir jāpārveido un jānomaina tās nosaukums uz kaut ko latviskāku. Tā kā lielākā daļa mūsdienu krievu ir pareizticīgie ( kristīgie TV kanāli Telekanal Spas un Soyuz regulāri cilvēkiem izskalo smadzenes), novietot lielgabala vietā krustu nebūtu tā labākā ideja, jo ‘’Russkij mir’’ fanus no 9. maija svinēšanas tas neatturēs. Labāk šo vietu ir pārveidot par pagānisku svētvietu, kas sargā latvietību.
    Ar Latvju Dievu spēku, Skolnieciņš no likteņupes [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #latvietība #latviskums #LatviskāDzīvesziņa #PagāniskāTicība #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #likteņupe #Skolnieciņš

Atstājiet komentāru