2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kravas mašīnā uz Daugavpils šosejas pie Jēkabpils atklāta līdz šim lielāka hašiša krava – tonna

Kravas mašīnā uz Daugavpils šosejas pie Jēkabpils atklāta līdz šim lielāka hašiša krava – tonna

Veicot mērķtiecīgu darbu iepriekš sāktā kriminālprocesā, pagājušajā nedēļā likumsargi uz Daugavpils šosejas Jēkabpils apkaimē apturēja kravas automašīnu, kuras puspiekabē bija paslēpts apmēram 1000 kilogramu hašiša, informēja Valsts policijā.

Uzsāktajā kriminālprocesā pašlaik ir aizturētas divas personas, to vidū arī Latvijas valstspiederīgais. Kravas vērtība “melnajā” tirgū varētu būt no 4,5 miljoniem eiro vairumtirdzniecībā līdz 15 miljoniem eiro mazumtirdzniecībā. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šī krava, iespējams, bijusi paredzēta Austrumeiropas tirgum.

Izmeklēšanās laikā 12. martā policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes likumsargi sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbiniekiem uz autoceļa Rīga–Daugavpils Jēkabpils apkaimē apturēja kravas mašīnu ar puspiekabi, ar Lietuvas valsts numurzīmi. Aizdomās par narkotisko vielu apriti notikuma vietā tika aizturēts šīs kravas automašīnas vadītājs – 1964. gadā dzimis vīrietis, Lietuvas iedzīvotājs. Vadītājs automašīnā atradās viens, un aizturēšana noritēja bez sarežģījumiem. Tajā pašā laikā policija veica plānotu operāciju Rīgā, kur dzīvesvietā aizturēja vēl kādu šajā lietā aizdomās turētu personu – 1972. gadā dzimušu vīrieti, kas ir Latvijas valstspiederīgais.

Veicot kratīšanu, minētās kravas automašīnas piekabē esošajā mākslīgā akmens plākšņu kravā tika atrasti slēpņi, kuros atradās melnā celofānā ietīti saiņi. Ekspertīze liecina, ka tur atradusies sevišķi bīstama narkotiskā viela – hašišs. Kopējais no slēpņiem izņemtās vielas daudzums ir aptuveni 1000 kilogramu, taču precīzs vielas daudzums būs zināms pēc ekspertīzes veikšanas. Arī kratīšanās, kas veiktas aizturētā Latvijas valsts piederīgā dzīvesvietā, izņemti dažādi priekšmeti, kuriem varētu būt nozīme kriminālprocesā.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas priekšnieks Sandis Radziņš uzsvēra, ka šī ir Valsts policijas līdz šim lielākā izņemtā hašiša krava, un policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka tā bijusi paredzēta ārvalstu tirgum. “Pēdējo desmit gadu laikā Latvijā esam aizturējuši vairākas hašiša kravas, kas vestas uz ārvalstīm.

Nav noslēpums, ka gala tirgus tik lielām kravām nav Latvija. Konkrēti šī krava, visticamāk, vesta uz Austrumeiropas valstīm,”
norādīja Radziņš.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta trešās daļas un 190. panta trešās daļas – par iespējamu narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, glabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju organizētā grupā, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu pārvietošanu pāri Latvijas robežai lielos apmēros, organizētā grupā. Par šādām darbībām soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Pašlaik atsavinātajām narkotikām tiek veikta ekspertīze un kriminālprocesā turpinās aktīva izmeklēšana, skaidrojot aizturēto personu lomu noziegumā un citus notikušā apstākļus.
Aizturētajām personām ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Komentāri (0-1/1)

  • dainis
    18.03.2021 16:58
    Stukaci atbildes par maniem zaudējumiem...

Atstājiet komentāru