2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Šonedēļ veikta Daugavas gultnes skenēšana, meklējot iespējamo demontētā lielgabala atrašanās vietu

Šonedēļ veikta Daugavas gultnes skenēšana, meklējot iespējamo demontētā lielgabala atrašanās vietu

Šonedēļ veikta Daugavas gultnes skenēšana ar speciālām iekārtām, meklējot iespējamo Jēkabpilī demontētā lielgabala atrašanās vietu, informē VP ZRP Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Rolands Bērziņš.

Sarunā ar Radio1.lv viņš sacīja, ka iepriekš iespējamo lielgabala atrašanās vietu pārbaudījuši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ūdenslīdēji, taču viņi neko neesot atraduši. Tāpēc uzaicināti speciālisti, kas ar īpašām iekārtām skenē upes gultni, atrodot gan redzamos, gan dūņās esošus priekšmetus.

«Tieši lielgabala siluets skenēšanas procesā netika ieraudzīts, taču ir fiksēts daudz dažādu priekšmetu kontūru, kas paslēpti dūņās un redzami daļēji. Patlaban notiek skenētā materiāla apstrāde un tikai pēc tam būs zināms vai meklētajā vietā atrodas Jēkabpilī demontētais lielgabals,» saka Rolands Bērziņš.

Tieši kurā vietā notika Daugavas ūdeņu skenēšana, Rolands Bērziņš neatklāja.

Jautāts vai kāds ir saukts pie atbildības par patvaļīgi demontēto lielgabalu, Rolands Bērziņš sacīja, ka vienai personai ir noteikts aizdomās turamā statuss un sākts kriminālprocess, apcietināts neviens neesot un vai šī persona ir vainīga lielgabala zādzībā, to varot noteikt tikai tiesa.

Rolands Bērziņš arī piebilda, ka rīt, 9.maijā, Jēkabpils policisti strādās pastiprinātā režīmā un vēros vai jēkabpilieši, kas dosies nolikt ziedus pie postamenta, kur iepriekš atradās demontētais lielgabals, nepārkāpj pulcēšanās aizliegumu un ievēro visas epidemiloģiskās prasības saistībā ar Covid-19.

Jau ziņots, ka naktī uz 24.februāri Jēkabpilī pazudis lielgabals, kas kā piemineklis bija izvietots uz padomju memoriāla Rīgas ielā. Policija par zādzību sākusi kriminālprocesu. 

Tāpat vēstīts, ka arī Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu par lielgabala pazušanu no padomju memoriāla Jēkabpilī.

Jēkabpils pašvaldības mājaslapā sadaļā pie apskatāmām piemiņas vietām minēts, ka  Otrā pasaules kara memoriāls tika atklāts 1976.gadā. Tas veltīts deviņu Padomju Savienības varoņu piemiņai, kas krituši, atbrīvojot Jēkabpils rajonu no nacistiskās Vācijas karaspēka. Lielgabals uzstādīts pie karā kritušo padomju armijas virsnieku apbedījuma.

Komentāri (0-6/6)

  • saulvedis
    11.05.2021 10:54
    Nu gan policijai nav ko darīt. Tērēt naudu un cilvēkresursus, lai atrastu nevienam nevajadzīgu metāla gabalu. Ja policijai nav citu darbu, tad tā ir jālikvidē.
  • Skolnieciņš no svētupes
    10.05.2021 13:48
    Сегодня 10. май. Кощунственный праздник Победы уже закончился. Для Латвии и всех коренных жителей Латвии 9. май — это трагедия, потому что в этот день Советский Союз бесповоротно завершил оккупацию Латвии. 9. мая 1945. года Латвийская Республика окончательно пала от рук жестокого агрессора – Советского Союза. Еще 8. мая местные жители сопротивлялись захватчикам в Курляндском котле, но, к сожалению, ихние попытки отбиться от захватчиков со стороны Красной армии были четны. Для всех латышей 9. май — это день скорби и печали. Долгое время латыши жили под гнётом коммунистической партии. Советская оккупация длилась около полвека. Но по воли судьбы Советский Союз распался. Хвала Богам! Это страшное время закончилось, и Латвия смогла вернуть свою независимость.
    С уважением, Skolnieciņš (Сколниециньш) из святоречки
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    Хвала Латвийским Богам!
    #Латвия #ЛатвийскаяРеспублика #8.май #9.май #СоветскийСоюз #СоветскаяОккупация #коммунизм #жестокость #насилие #ОккупацияЛатвии #1945.05.09. #Skolnieciņš
  • Arča
    08.05.2021 20:43
    Okupanti ,visur ir okupanti!!!
  • par parmainām
    08.05.2021 17:04
    Ļoti atbalstu muzeja vadītājs Birkes kandidāšu vēlēšanās ,kur plakāts ir netālu no nozagtā lielgabala un vardarbīgi iznīcinītā pieminekļa.Tas ir īstena cilvēka godīgs aicinājums , kas aicina uz pārmaiņām ! Nosodījumu un viedokli izlasījām jau iepriekš Radio 1 Lai tev izdodas Inese,kā tas izdevies līdz šim, stratējot Saskaņās sarakstā! Paldies !
  • larix
    08.05.2021 12:14
    Traks var palikt!!! :-D :-D :-D
  • Ha!
    08.05.2021 10:58
    Tikai tagad urķējas pa Daugavu.))) Kad nozaga lielgabalu, diez vai varēja to iedabūt Daugavā, jo krasti bija ledū. Kurš ar to smago tehniku riskēs brauks upē? Un vēl pie tam nakts melnumā?

Atstājiet komentāru