2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Riebiņu un Rēzeknes novados izņem šaujamieročus un nelegālo alkoholu (FOTO)

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, izņēma šaujamieročus, munīciju un nelegāli ražotu alkoholu. Uzsākts kriminālprocess, informē VP Latgales reģiona pārvaldes Vecākā  speciāliste Lāsma Kursīte.

2021.gada 21.maijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus Rēzeknes un Riebiņu novados, noskaidroja vairāku personu saistību ar šaujamieroču nelikumīgu apriti.

Vairāku kratīšanu rezultātā, 1949.gadā dzimuša vīrieša īpašumā esošajās ēkās tika konstatēta un  izņemta nelikumīgi glabāta Makarova pistole, karabīne, 63 dažāda kalibra šaujamieroču patronas un 54 litri nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu, no kuriem 40 litri, iespējams, ir spirts.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu - nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas minētie šaujamieroči bija paredzēti realizēšanai organizētam noziedzīgam grupējumam.

Personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Atstājiet komentāru