2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Aizkrauklē, par sievietes nogalināšanu sadurot, apcietināts vīrietis

Aizkrauklē, par sievietes nogalināšanu sadurot, apcietināts vīrietis

23. maijā Aizkrauklē kādā dzīvoklī mira sieviete, kurai mediķi konstatēja vienu durtu brūci kājās. Policisti par notikušo nekavējoties uzsāka kriminālprocesu, un aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts vīrietis, kuram 26. maijā tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.  

Svētdien, 23. maijā Aizkrauklē uz kādu dzīvokli tika izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuru palīdzība bija nepieciešama sievietei ar durtu brūci kājās. Mediķus izsauca vīrietis, ar kuru kopā sieviete bija lietojusi apreibinošus dzērienus. Par notikušo tika informēta arī policija, taču likumsargu ierašanās brīdī tika konstatēta 1967. gadā dzimušās sievietes nāve. 

Par notikušo policijā tika sākts kriminālprocess, un 24. maijā aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts 1979. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā, kā arī bijis tiesāts par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Trešdien, 26. maijā aizturētajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Izmeklēšana turpinās, un ir nozīmētas ekspertīzes. 

Kriminālprocess ir sākts pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas, proti, par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Atstājiet komentāru