2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Aknīstē kontrolpirkuma laikā atklāj nelegālā alkohola tirdzniecības vietu(FOTO)

3. jūnijā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa amatpersonas, veicot kontrolpirkumu, lai identificētu personas, kuras veic nelegālu akcīzes preču tirdzniecību, Aknīstē kādā privātmājā izņēma aptuveni 250 litrus nelegāla alkohola, 2 nelegālā alkohola ražošanai nepieciešamās ierīces un vairāk nekā 7000 eiro skaidrā naudā. Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.   

 Ceturtdien, 3. jūnijā, Aknīstē kontrolpirkuma laikā 1969. gadā dzimis vīrietis pārdeva 3 litrus nelikumīga alkoholiskā dzēriena. Tajā pašā dienā, veicot sankcionētu kratīšanu personas dzīvesvietā, tika izņemti aptuveni 250 litri dažādas krāsas šķidruma, kam bija alkoholam raksturīga smarža, bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Tāpat kratīšanas laikā tika izņemta viena stipro alkoholisko dzērienu ražošanai nepieciešamā ierīce un viena ierīce, iespējams, alus ražošanai, kā arī vairāk nekā 7000 eiro skaidrā naudā.    

Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, un šobrīd viņam ir piemērots personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss. 

Atbilstoši Krimināllikuma 221.1 panta pirmajai daļai par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Lai mazinātu nelegālā alkohola izplatību, likumsargi aicina iedzīvotājus informēt policiju par nelegālo akcizēto preču pārvietošanu, tirdzniecību vai uzglabāšanu, zvanot pa tālruni 110, vai arī nosūtot iesniegumu pa pastu vai e-pastu tuvākajam policijas iecirknim.

Atstājiet komentāru