2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils novadā brīvdienās trīs satiksmes negadījumos pieci cietušie, pieķerti trīs dzērājšoferi

Jēkabpils novadā brīvdienās trīs satiksmes negadījumos pieci cietušie, pieķerti trīs dzērājšoferi

Pagājušajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 30 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 9 administratīvo pārkāpumu lēmumi. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākti 2 administratīvā pārkāpuma procesi un viens kriminālprocess. Reģistrēti 3 ceļu satiksmes negadījumi, kur 2 gadījumos ir cietušas 4 personas, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

28. augustā Jēkabpils novada Sēlpils pagastā 2003. gadā dzimusi jauniete vadīja automašīnu „Volvo XC70” un neizvēlējās meteoroloģiskajiem apstākļiem drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā automašīna nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Negadījumā traumas guva pasažieris. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

29. augustā Jēkabpilī, Zīlānu un Ķieģeļu ielas krustojumā, vīrietis vadīja automašīnu „Nissan Micra”, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,64 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process.

29. augustā Jēkabpils novada Vīpes pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Chevrolet Kalos”, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatēta 1,51 promile. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process.

29. augustā Jēkabpils novada Elkšņu pagastā 2002. gadā dzimis jaunietis vadīja automašīnu „Volvo S80” un netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību, kā rezultātā iebrauca grāvī. Negadījumā traumas guva automašīnas vadītājs un divas pasažieres. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process.

29. augustā Jēkabpils novada Kūku pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Chevrolet Kalos” un netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas. Negadījumā vīrietim tika konstatētas traumas, tomēr viņš no hospitalizācijas atteicās. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process.

30. augustā Jēkabpilī, Andreja Pormaļa ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Mazda 626”, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,48 promiles. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vīrietim nav likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 94 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 73 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 43 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.  Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākti 3 administratīvā pārkāpuma procesi un viens kriminālprocess. Reģistrēti 7 ceļu satiksmes negadījumi, kur divos gadījumos ir cietušas 4 personas.

Atstājiet komentāru