2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Aknīstes pagastā vakar notikuši divi ceļu satiksmes negadījumi automašīnai uzbraucot meža dzīvniekam

4. novembrī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā piecos ceļu satiksmes negadījumos uzbraukts meža dzīvniekiem. Par laimi, šajos negadījumos nav fiziski cietušas personas, taču ir bojātas automašīnas. Likumsargi aicina satiksmes dalībniekus šajā tumšajā rudens laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem un izvēlēties drošu braukšanas ātrumu, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Ceturtdien Jēkabpils novada Aknīstes pagastā tika reģistrēti divi ceļu satiksmes negadījumi, kuros autovadītāji uzbrauca pēkšņi uz ceļa braucamās daļas uzskrējušām stirnām. Pa vienam ceļu satiksmes negadījumam reģistrēts Tukuma novada Kandavas pagastā, Bauskas novada Vecumnieku pagastā un Aizkraukles novada Klintaines pagastā. Jāpiebilst, ka visi minētie negadījumi notika diennakts tumšajā laikā. 

Lai izvairītos no iespējama ceļu satiksmes negadījuma, aicinām būt īpaši vērīgiem un piesardzīgiem, izvēlēties drošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot ceļa zīmes, kas norāda par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni.

Valsts policija vērš uzmanību, ka gadījumos, kad uz ceļa tiek notriekts vai pamanīts jau sabraukts dzīvnieks, par to jāziņo likumsargiem, zvanot pa tālruni 110.

Atstājiet komentāru