2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Krustpils pagastā satiksmes negadījumā cietis gājējs

Krustpils pagastā satiksmes negadījumā cietis gājējs

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 18 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 9 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 4 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess un viens administratīvā pārkāpuma process. Reģistrēti 3 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietusi viena persona, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.  

Kā liecina sākotnējā informācija, 14. novembrī Jēkabpils novada Krustpils pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Audi A6” un uzbrauca gājējam, kurš negadījumā guva traumas un tika nogādāts ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 14. novembrī Jēkabpilī, Jāņa Raiņa ielā, vīrietis vadīja transportlīdzekli „Volkswagen Transporter”, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 1,82 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 14. novembrī Jēkabpilī, Vienības ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Kia Sorento”, būdams 1,43 promiļu reibumā, kā arī bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

14. novembrī no plkst. 20.00 līdz 24.00 Jēkabpils iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika pārbaudītas 28 personas, no kurām 25 par dzīvesvietas atstāšanu mājsēdes laikā uzrādīja pašapliecinājumus. Pārbaudes ietvaros sākti 2 administratīvo pārkāpumu procesi un dots viens preventīvs norādījums. Tāpat aizvadītajā diennaktī Valsts policijas amatpersonas veica pārbaudes 18 tirdzniecības vietās (veikalos, ielu tirdzniecības vietās, tirgos, degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, u.c.), 17 gadījumos doti preventīvi norādījumi.  

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 130 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 52 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 29 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess un viens administratīvā pārkāpuma process. Reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietusi viena persona. Reģistrēta viena zādzība no mājokļa un viena velosipēda zādzība.  

14. novembrī no plkst. 20.00 līdz 24.00 Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā pārbaudītas 167 personas, no kurām 150 par dzīvesvietas atstāšanu mājsēdes laikā uzrādīja pašapliecinājumus. Pārbaudes ietvaros sākti 14 administratīvo pārkāpumu procesi, 3 gadījumos tika doti preventīvi norādījumi. Tāpat aizvadītajā diennaktī Valsts policijas amatpersonas veica pārbaudes 76 tirdzniecības vietās (veikalos, ielu tirdzniecības vietās, tirgos, degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, u.c.), 2 gadījumos sākti administratīvo pārkāpumu procesi, 18 gadījumos doti preventīvi norādījumi.

Atstājiet komentāru