2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī krāpnieki ar viltus īsziņu uzzina piekļuves datus un iztukšo vīrietim bankas kontu

Jēkabpilī krāpnieki ar viltus īsziņu uzzina piekļuves datus un iztukšo vīrietim bankas kontu

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 14 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 8 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 5 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

8. decembrī Jēkabpils iecirknī tika saņemts iesniegums par naudas izkrāpšanu no kāda vīrieša. Kā liecina sākotnējā informācija, 3. decembrī Jēkabpils iedzīvotājs savā mobilajā tālrunī saņēma īsziņu, kurā bija rakstīts, ka viņa „Citadeles” bankas konts ir apdraudēts, tāpēc, izmantojot norādīto saiti, ir jāatver vietne, kurā jāievada bankas konta piekļuves dati. Noticot krāpnieku atsūtītajai ziņai un nepārliecinoties par drošību, vīrietis atklāja visu prasīto informāciju, kā rezultātā no viņa bankas konta nelikumīgi uz citu kontu tika pārskaitīti 1975 eiro. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Valsts policija atkārtoti uzsver, ka bankas nekad nesūtīs īsziņas vai e-pastus ar lūgumu ievadīt savas bankas konta piekļuves datus. Tāpat nedrīkst citām personām ne telefoniski, ne rakstiski atklāt savu bankas kontu piekļuves datus, personas datus un citu personīga rakstura informāciju, kā arī drošības nolūkos vienmēr rūpīgi jāpārliecinās par interneta vietnes adresi, kas tiek atvērta. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 118 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 54 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 22 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām. Reģistrēta viena zādzība no mājokļa.

Komentāri (0-2/2)

  • Poga
    10.12.2021 11:11

    Mani vienmēr pārsteidz, ka neskatoties uz valdības centieniem visus padarīt par nabagiem (cenu celšana pārtikai, elektrībai, gāzei un neskaitāmiem utt), tautai turas nauda un vēl ir ko zagt. Viennozīmīgi- jāgaida kārtējie cenu paaugstinājumi,
    Valdība par to domā!!!!!!
  • Ikss
    09.12.2021 20:03
    Lohs. A krāpnieki malači.

Atstājiet komentāru