2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Ziemassvētku brīvdienās policija Jēkabpils novadā pieķērusi dzērājšoferus, satiksmes negadījumos bojātas aizsargbarjeras

Ziemassvētku brīvdienās policija Jēkabpils novadā pieķērusi dzērājšoferus, satiksmes negadījumos bojātas aizsargbarjeras

Minētajā laika posmā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 61 gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 29 administratīvā pārkāpuma lēmumi, tai skaitā 14 par atļautā ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām. Uzsākti 2 kriminālprocesi par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā un bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, informē VP ZRP priekšnieka palīdze Ieva Šmidre.

Kā liecina sākotnējā informācija, 24.decembrī Jēkabpils novada Atašienes pagastā, vīrietis vadīja automašīnu „KIA Ceed” un neizvēlējās drošu un ceļa segumam un meteoroloģiskajiem laika apstākļiem atbilstošu ātrumu, kā rezultātā netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību, kā rezultātā automašīna saslīdēja un atdūrās pret brauktuves kreisās un labās puses aizsargbarjerām, tās bojājot. Policijā par notikušo ir uzsākts administratīvais process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 24.decembrī Jēkabpilī, Vilhelma Strūves ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Volvo V40” un netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību, kā rezultātā iebrauca dambja aizsargbarjerā. Policijā par notikušo ir uzsākts administratīvais process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 24.decembrī Jēkabpilī, Ziemeļu ielā, vīrietis vadīja automašīnu „VW Vento”, bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, būdams alkohola reibumā (2,29 promiles). Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 24.decembrī Jēkabpilī, Rēzeknes ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Mercedes-Benz”, bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, būdams alkohola reibumā (0,7 promiles). Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 25.decembrī Jēkabpils novadā uz autoceļa A6, vīrietis vadīja automašīnu „Toyota RAV4” un izraisīja sadursmi ar stāvošo automašīnu “BMW 320” un “Opel Vectra” . Negadījumā bojātas automašīnas. Policijā par notikušo ir uzsākts administratīvais process.

Kā liecina sākotnējā informācija, 26.decembrī Jēkabpilī, Vienības ielā, vīrietis vadīja automašīnu „BMW”, būdams alkohola reibumā(1,95 promiles). Policijā par notikušo ir uzsākts administratīvais process. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 358 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 183 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 52 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākti 6 kriminālprocesi. Reģistrēti 76 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā fiziski cietušas 2 personas.

Atstājiet komentāru