2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils novadā izņem pašizgatavotu alkohola ražošanas ierīci un alkoholu (FOTO)

3. februārī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa amatpersonas Jēkabpils novadā kādā privātmājā kriminālprocesa ietvaros veica kratīšanu un atrada un izņēma pašizgatavotu ierīci alkohola ražošanai un aptuveni 180 litrus bezkrāsaina un krāsaina šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un turpinās pirmstiesas izmeklēšana, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.   

Ceturtdien, 3. februārī, Jēkabpils novada Mežāres pagastā kādā privātmājā kontrolpirkuma laikā tika iegādāti 2 litri nelikumīga alkohola. Par notikušo Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa amatpersonas sāka kriminālprocesu un kriminālprocesa ietvaros veica kratīšanu neatliekamības kārtībā. Likumsargi mājoklī atrada un izņēma pašizgatavotu ierīci alkohola ražošanai un aptuveni 180 litrus bezkrāsaina un krāsaina šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku. 

 Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Tāpat jāpiebilst, ka vīrietis, kurš kontrolpirkuma laikā pārdeva nelikumīgu alkoholu, iepriekš vairākkārtīgi ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar akcizēto preču nelikumīgu apriti, par ko saukts pie administratīvās atbildības. Šobrīd 1956. gadā dzimušajam vīrietim ir piemērots personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess statuss. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. 

Atbilstoši Krimināllikuma 221.1 panta pirmajai daļai par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Policijas foto

Atstājiet komentāru