2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

VP Jēkabpils iecirknis sācis trīs procesus par gadījumiem, kad autovadītāji pametuši satiksmes negadījuma vietu

VP Jēkabpils iecirknis sācis trīs procesus par gadījumiem, kad autovadītāji pametuši satiksmes negadījuma vietu

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 13 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 17 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 4 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 5 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina ceturtdien Jēkabpils iecirknī reģistrētā informācija, pēdējo dienu laikā Jēkabpilī vairāki līdz šim nenoskaidroti transportlīdzekļu vadītāji izraisījuši ceļu satiksmes negadījumus un aizbraukuši no notikumu vietām, par notikušo neinformējot policiju. Proti, 24. februārī Palejas ielā kāds autovadītājs uzbrauca stāvošai automašīnai „Volkswagen Passat” un pēc notikušā atstāja ceļu satiksmes negadījuma vietu. Savukārt 21. februārī Mežaparka ielā kāds autovadītājs uzbrauca augļu kokiem, tos bojājot, un arī atstāja notikuma vietu, neziņojot par notikušo likumsargiem. Tajā pašā ielā – Mežaparka ielā – 19. februārī līdz šim nenoskaidrots transportlīdzekļa vadītājs uzbrauca apgaismojuma stabam un pameta notikuma vietu. Visos trīs gadījumos policijā ir sākti administratīvo pārkāpumu procesi. 

Ceļu satiksmes noteikumu 39.4. apakšpunktā ir norādīts, ka gadījumos, ja ceļu satiksmes negadījumā ir cietuši cilvēki vai nodarīti bojājumi trešās personas mantai (par trešās personas mantu nav uzskatāms ceļu satiksmes negadījumā iesaistītais transportlīdzeklis, kura īpašnieks nav transportlīdzekļa vadītājs), kā arī tad, ja transportlīdzekļiem radušies bojājumi, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt, transportlīdzekļa vadītājs par ceļu satiksmes negadījumu paziņo policijai un, ja nepieciešams, glābšanas dienestam un tālāk rīkojas pēc to norādījumiem.

Savukārt atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 63. panta piektajai daļai par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam — no 70 līdz 700 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem vai bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizlieguma.

Atstājiet komentāru