2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Viesītes pagastā autovadītāja, veicot apdzīšanu, uzbrauc gājējai

Viesītes pagastā autovadītāja, veicot apdzīšanu, uzbrauc gājējai

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 17 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 8 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 4 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 1. martā Jēkabpils novada Viesītes pagastā sieviete vadīja automašīnu „Volvo V50” un, veicot apdzīšanas manevru, uzbrauca gājējai, kur pēc negadījuma devās prom no notikuma vietas. Policijā par notikušo ir noformēts ceļu satiksmes negadījuma reģistrācijas protokols. 

Valsts policija atgādina – pat ja sākotnēji šķiet, ka negadījumā nav cietušo, tomēr pieredze un reģistrētie notikumi parāda, ka gājēji un velosipēdisti tikai pēc notikuma – reizēm tās pašas dienas vakarā vai nākamajā, aiznākamajā dienā vēršas medicīnas iestādē. Tādos gadījumos Valsts policija uzsāk administratīvo procesu un skaidro negadījumā iesaistīto transportlīdzekļa vadītāju, reizēm arī publiski lūdzot atsaukties aculieciniekus, tādējādi šis process ir garāks un nepatīkamāks pašam transportlīdzekļa vadītājam.

Pat ja mazāk aizsargātais ceļu satiksmes dalībnieks (gājējs, velosipēdists, skrejriteņa vadītājs) dodas prom no negadījuma vietas, aicinām transportlīdzekļa vadītājam palikt negadījuma vietā, informēt par notikušo policiju un sekot tālākām norādēm.

Kā liecina sākotnējā informācija, 1. martā Jēkabpils novada Rites pagastā īpaši aizsargājamā teritorijā dabas parkā tika konstatēta patvaļīga koku ciršana. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 68 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 63 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 36 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākti 2 kriminālprocesi. Reģistrēti 11 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām. Reģistrēta viena zādzība no mājokļa un viena velosipēda zādzība.

Atstājiet komentāru