2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils policija aiztur autovadītājus alkohola reibumā, iespējamais sods līdz 2000 eiro un tiesību atņemšana

Jēkabpils policija aiztur autovadītājus alkohola reibumā, iespējamais sods līdz 2000 eiro un tiesību atņemšana

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 24 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 8 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 3 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un 2 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 11. martā Jēkabpils novada Viesītes pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Opel Astra” un nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Negadījumā autovadītājs guva traumas un tika nogādāts ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 13. martā Jēkabpilī, Zīlānu ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Volvo S60”, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,57 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un autovadītājam piemērots aizliegums izmantot transportlīdzekļu vadīšanas tiesības. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 13. martā Jēkabpils novada Sēlpils pagastā vīrietis vadīja automašīnu „BMW 530”, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatēta 1,91 promile. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process, kā arī apturētas transportīdzekļa vadīšanas tiesības.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 62. panta ceturtajai daļai par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 89 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 58 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 32 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess un 2 administratīvā pārkāpuma procesi. Reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietusi viena persona.

Atstājiet komentāru