2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils policija sākusi izmeklēšanu pret autovadītāju,  kurš uzbraucis stāvošam BMW 525 un pametis notikuma vietu

Jēkabpils policija sākusi izmeklēšanu pret autovadītāju, kurš uzbraucis stāvošam BMW 525 un pametis notikuma vietu

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 16 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 19 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 3 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 2 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 17. martā Jēkabpilī, Nākotnes ielā, līdz šim nenoskaidrots transportlīdzekļa vadītājs uzbrauca stāvošai automašīnai „BMW 525”, un no notikuma vietas aizbrauca, par notikušo neziņojot policijai likumā noteiktajā kārtībā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Ceļu satiksmes noteikumu 39.4. apakšpunktā ir norādīts, ka gadījumos, ja ceļu satiksmes negadījumā ir cietuši cilvēki vai nodarīti bojājumi trešās personas mantai (par trešās personas mantu nav uzskatāms ceļu satiksmes negadījumā iesaistītais transportlīdzeklis, kura īpašnieks nav transportlīdzekļa vadītājs), kā arī tad, ja transportlīdzekļiem radušies bojājumi, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt, transportlīdzekļa vadītājs par ceļu satiksmes negadījumu paziņo policijai un, ja nepieciešams, glābšanas dienestam un tālāk rīkojas pēc to norādījumiem.

Savukārt atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 63.panta piektajai daļai par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam — no 70 līdz 700 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem vai bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizlieguma.

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 85 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 70 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 31 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietušas 2 personas. Reģistrēta viena zādzība no mājokļa.

Atstājiet komentāru