2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Kalna pagastā sieviete reibumā melo policistiem par draudiem ar nazi un tiek pie 80 eiro soda

Kalna pagastā sieviete reibumā melo policistiem par draudiem ar nazi un tiek pie 80 eiro soda

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 17 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 9 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 6 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 19. martā Jēkabpilī, Kurzemes ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Seat Alhambra” ”, būdams 2,31 promiles reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim apturētas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. 

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 62. panta ceturtajai daļai par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Kā liecina sākotnējā informācija, 19. martā Jēkabpils iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Kalna pagastā kāda persona draud ar nazi citām personām. Ierodoties norādītajā adresē, tika noskaidrots, ka sieviete, kura izsauca policiju, atrodas manāmā alkohola reibumā un sniegtā informācija neatbilst patiesībai. Par notikušo likumsargi uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu un sievietei piemēroja naudas sodu 80 eiro. 

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka nepamatota speciālo dienestu izsaukšana kavē sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, likumpārkāpumu novēršanu un palīdzības sniegšanu personām, kuras nokļuvušas ārkārtējā  situācijā. Iespējams, brīdī, kad operatīvie dienesti dodas uz šādiem viltus izsaukumiem, cituviet cilvēkiem ir apdraudējums veselībai un dzīvībai, un palīdzības kavēšanās var būt pat letāla.

Kā liecina sākotnējā informācija, 19. martā Jēkabpils novada Rites pagastā vīrietis atpakaļgaitā vadīja automašīnu „Volvo V70” un nepārliecinājās par satiksmes drošību, kā rezultātā izraisīja sadursmi ar stāvēšanai novietotu automašīnu „”BMW 730”. Pēc ceļu satiksmes negadījuma izrasīšanas autovadītājs lietoja alkoholiskos dzērienus, likumsargi viņa izelpā konstatēja 2,65 promiles. Policijā par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi un vīrietim apturētas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Kā liecina sākotnējā informācija, 19. martā Jēkabpils novada Kalna pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Opel Vectra”, neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vīrietis pie stūres ir sēdies, būdams 1,23 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi un vīrietim apturētas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 89 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 77 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 42 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 5 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietusi viena persona. Reģistrēta viena velosipēda zādzība.

Atstājiet komentāru