2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpilī autovadītājs piedāvā policistam kukuli, lai netiktu sastādīts protokols par ātruma pārkāpšanu

Jēkabpilī autovadītājs piedāvā policistam kukuli, lai netiktu sastādīts protokols par ātruma pārkāpšanu

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 21 gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 16 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 12 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 3 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Kā liecina sākotnējā informācija, 22. martā Jēkabpilī, Neretas ielā, vīrietis policijas darbiniekam piedāvāja samaksāt 70 eiro, lai netiktu sākts administratīvā pārkāpuma process par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Apdzīvotā vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 50 km/h, 1975. gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu ar ātrumu 70 km/h. Policijā par notikušo sākts gan administratīvā pārkāpuma process, gan arī kriminālprocess. 

Krimināllikumā par kukuļdošanu paredzētie sodi ir īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, naudas sods vai brīvības atņemšana no 5 līdz 10 gadiem. Par katru individuālo gadījumu soda apmēru spriež tiesa.

Foto: Ilustratīvs attēls. Policijas foto

Atstājiet komentāru