2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī, par nepamatotu policijas izsaukšanu, iereibis un agresīvs vīrietis tiek pie 70 eiro soda

Jēkabpilī, par nepamatotu policijas izsaukšanu, iereibis un agresīvs vīrietis tiek pie 70 eiro soda

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 16 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 11 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 6 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess, portālu Radio1.lv informēja VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Kā liecina sākotnējā informācija, 4. aprīlī Jēkabpilī, Zīlānu ielā, vīrietis, kuram ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas liegums, vadīja automašīnu „Opel Signum”. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.
Kā liecina sākotnējā informācija, 4. aprīlī Jēkabpilī, Jaunajā ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Opel Combo”, būdams 3,07 promiļu reibumā, kā arī bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Kā liecina sākotnējā informācija, 4. aprīlī Jēkabpilī, Zvanītāju ielā, vīrietis izsauca policiju, teikdams, ka kāda persona draud viņam ar fizisku izrēķināšanos. Kad norādītajā adresē ieradās likumsargi, viņi konstatēja, ka izsaucējs atrodas acīmredzamā alkohola reibumā, turklāt viņš kļuva agresīvs pret policistiem. Sarunas laikā tika noskaidrots, ka nekādu draudu vīrieša veselībai un dzīvībai nav bijis. Policijā par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process un par nepamatotu policijas izsaukšanu vīrietim piemērots naudas sods 70 eiro. 

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka nepamatota speciālo dienestu izsaukšana kavē sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, likumpārkāpumu novēršanu un palīdzības sniegšanu personām, kuras nokļuvušas ārkārtējā  situācijā. Iespējams, brīdī, kad operatīvie dienesti dodas uz šādiem viltus izsaukumiem, cituviet cilvēkiem ir apdraudējums veselībai un dzīvībai, un palīdzības kavēšanās var būt pat letāla.

Atstājiet komentāru