2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī trīs veikalos nepilngadīgai personai pārdod alkoholiskos dzērienus

Jēkabpilī trīs veikalos nepilngadīgai personai pārdod alkoholiskos dzērienus

Lai pārliecinātos, ka pārdevēji pirms alkoholisko dzērienu pārdošanas pārliecinās par personas vecumu, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa amatpersonas trešdien, 6. aprīlī, apmeklēja piecas tirdzniecības vietas Jēkabpilī, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Divos veikalos pārdevējas pārliecinājās par jaunieša vecumu, tāpēc pirkumi nenotika, un   policisti godprātīgajām pārdevējām uzdāvināja krūzītes ar uzrakstu „Es bērniem nepārdodu alkoholu, tabaku un enerģijas dzērienus” un Valsts policijas logo, tādējādi sagādājot prieku un patīkamu pārsteigumu. 

Savukārt trīs tirdzniecības vietās pārdevējas lūdza uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, taču to aplūkoja pavirši, - ievērojot tikai nepilngadīgās personas dzimšanas gadu, tomēr nepārliecinoties par dzimšanas dienu un mēnesi, līdz ar ko jaunietim izdevās iegādāties vīnu, alkoholisko kokteili un dzirkstošo vīnu.

Lai aizsargātu bērnus no alkoholisko dzērienu negatīvās ietekmes uz viņu veselību, Alkoholisko dzērienu aprites likumā ir noteikts, ka alkoholiskos dzērienus aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem. Par alkoholisko dzērienu pārdošanu nepilngadīgām personām piemēro naudas sodu juridiskās personas darbiniekam - pārdevējam - no 280 - 700 eiro, bet juridiskajai personai - no 700 līdz 7100 eiro. 

Valsts policija informē, ka arī turpmāk tiks veiktas pārbaudes, lai pārliecinātos, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro tirdzniecības noteikumus attiecībā uz nepilngadīgām personām un nepārdod viņām tabakas izstrādājumus, alkoholiskos un enerģijas dzērienus.

Foto:  Ilustratīvs attēls

Komentāri (0-3/3)

  • AINIS
    07.04.2022 21:40
    Vakcīnu varēja uzspiest,bet kokteilīti0nē,kas ir daudz nekaitīgāks!?Vai jauniešu vecāki zināja,ka viņu nepilngadīgie bērni tiek iesaistīti apšaubāmā akcijā!???
  • Ļoļiks
    07.04.2022 16:53
    Un kurš ziedoja savu nepilngadīgo, lai veiktu eksperimentus?!?
  • mamma ZuZe
    07.04.2022 16:51
    Mūsdienās jau tos bēbjus nevar pazīt cik kuram gadi. Maska, kapucis un meikapiņš ne pa jokam :DDD

Atstājiet komentāru