2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Zasas pagastā, policijai pieķerot pie stūres nepilngadīgu jaunieti, vecākiem var tikt piemērots sods līdz 570 eiro

Zasas pagastā, policijai pieķerot pie stūres nepilngadīgu jaunieti, vecākiem var tikt piemērots sods līdz 570 eiro

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 21 gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 13 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 7 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 2 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Kā liecina sākotnējā informācija, 21. aprīlī Jēkabpils novada Zasas pagastā nepilngadīga persona vadīja automašīnu „Audi 80”. 16-gadīgā jaunieša vecāki policistiem skaidroja, ka dēls automašīnu paņēmis bez atļaujas. Policijā par transportlīdzekļa vadīšanu,  ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību, sākts administratīvā pārkāpuma process. Par šādu likumārkāpumu piemēro naudas sodu no 280 līdz 570 eiro. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 125 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 87 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 50 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens administratīvā pārkāpuma process un viens kriminālprocess. Reģistrēti 12 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietusi viena persona.

Atstājiet komentāru