2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Salas pagastā satiksmes negadījumā traumas gūst autovadītāja

Salas pagastā satiksmes negadījumā traumas gūst autovadītāja

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 12 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 15 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 8 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 27. maijā Jēkabpils novada Sēlpils pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Alfa Romeo” neievēroja ceļazīmes „Dodiet ceļu” prasības un izraisīja sadursmi ar automašīnu „Nissan Qashqai”. Negadījumā neviena persona neguva fiziskas traumas. Policijā par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process.  

Kā liecina sākotnējā informācija, 28. maijā Jēkabpils novada Salas pagastā sieviete vadīja automašīnu „BMW 318” un novērsa skatu no ceļa, lūkojoties navigācijas lietotnē tālrunī, kā rezultātā iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kur notika sadursme ar pretī braucošo automašīnu „Mercedes-Benz ML 270”. Negadījumā traumas guva automašīnas „Mercedes-Benz ML 270” vadītāja, kura tika nogādāta ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Valsts policija vērš uzmanību, ka, vadot transportlīdzekli, ceļam ir jāpievērš nedalīta uzmanība. Lai neiekļūtu ceļu satiksmes negadījumos, autovadīšanu nevajag mēģināt savienot ar blakusnodarbēm. Arī maršruta izvēle navigācijas lietotnē vai radiostaciju pārslēgšana novērš uzmanību no ceļa, un dažas sekundes arī var būt kritiskas un izraisīt dzīvībai un veselībai bīstamus un finansiāli nepatīkamus ceļu satiksmes negadījumus. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 29. maijā Jēkabpils novada Salas pagastā tika sabojāta automašīna „Volvo S60”, nodarot 500 eiro lielus zaudējumus. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 29. maijā Jēkabpils novada Salas pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Mazda 6”, būdams 2,04 promiļu reibumā, kā arī bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 60 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 68 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 37 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 5 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām.

Atstājiet komentāru