2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī policija aizturējusi un saukusi pie atbildības autovadītāju, kurš pie stūres bija sēdies 2,72 promiļu reibumā

Jēkabpilī policija aizturējusi un saukusi pie atbildības autovadītāju, kurš pie stūres bija sēdies 2,72 promiļu reibumā

Aizvadītajā diennaktī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 14 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Uzsākts viens Kriminālprocess par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā.  Uzsākti 4  administratīvā pārkāpuma procesi  ceļu satiksmes par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, informē VP ZRP pārstāve Aiga Jansone.. 

20.jūlijā Jēkabpilī, vīrietis (dzim.1987.g),  vadīja transportlīdzekli Audi būdams 2,72 promiļu reibumā. Uzsākts administrtaīvā pārkāpuma process. 

Aiga Jansone norāda, ka administratīvā atbildība par transportlīdzekļa vadīšanu 2, 72 promiļu reibumā paredzēta Ceļa satiksmes likuma 62.panta ceturtajā daļā – par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam trīsdesmit četru naudas soda vienību apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — no divsimt četrdesmit līdz četrsimt naudas soda vienībām un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Atstājiet komentāru