2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils policija par satiksmes noteikumu neievērošanu sākusi piecus administratīvo pārkāpumu procesus pret trim autovadītājiem

Jēkabpils policija par satiksmes noteikumu neievērošanu sākusi piecus administratīvo pārkāpumu procesus pret trim autovadītājiem

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 18 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 9 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 5 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess. Reģistrēti 2 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

29. jūlijā Jēkabpils novada Kūku pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Fiat Ducato” un neizvēlējās drošu braukšanas distanci, kā rezultātā izraisīja sadursmi ar tajā pašā virzienā braucošu automašīnu „Mitsubishi L200”, kas samazināja ātrumu, lai veiktu labo nogriešanās manevru. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

30. jūlijā Jēkabpilī diennakts tumšajā laikā ap pulksten 22.20 vīrietis vadīja automašīnu „BMW 320” un transportlīdzeklim nedega neviens no tuvās gaismas lukturiem. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process, un par braukšanu diennakts tumšajā laikā ar transportlīdzekli, kuram nedeg neviens no tuvās gaismas lukturiem, vīrietim piemērots naudas sods 40 eiro. 

31. jūlijā Jēkabpilī  vīrietis agresīvi vadīja automašīnu Vienības ielā, apzināti radot sānslīdi vietā, kur iespējama satiksme. Tāpat pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka transportlīdzekļa vadītājs nebija piesprādzējies ar drošības jostu un pie stūres bija sēdies, būdams 2,31 promiles reibumā. Policijā par notikušo sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi. Par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā apzināta sānslīdes radīšana vietā, kur iespējama satiksme, piemērots naudas sods 200 eiro. Par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu piemērots naudas sods 30 eiro. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā ir stājies spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums un gala lēmums vēl nav pieņemts.

Atstājiet komentāru