2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Salas pagastā BMW vadītājs alkohola reibumā bēg no policijas un zaudē autovadītāja tiesības

Salas pagastā BMW vadītājs alkohola reibumā bēg no policijas un zaudē autovadītāja tiesības

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 20 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 18 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 12 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un viens par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 3. augustā Jēkabpils novada Salas pagastā vīrietis vadīja automašīnu „BMW X5” un nepakļāvās vairākkārtējām ar dienesta transportlīdzekļa skaļruņa palīdzību izteiktām policistu prasībām transportlīdzekli apturēt, proti, bēga. Kad transportlīdzeklis tika apturēts, likumsargi konstatēja, ka autovadītājs pie stūres ir sēdies 2,36 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi, kā arī vīrietim apturētas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 101 gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 100 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 72 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess un 2 administratīvā pārkāpuma procesi. Reģistrēti 11 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietusi viena persona.

Atstājiet komentāru