2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Aizdomās par narkotisko vielu realizāciju Jēkabpilī aizturēti četri jaunieši, vienam piemērots apcietinājums (FOTO)

Iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros aizdomās par narkotisko vielu realizāciju Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar ar citām Valsts policijas struktūrvienībām Jēkabpilī aizturēja četrus jauniešus un kratīšanas laikā atrada un izņēma marihuānu, MDMA tabletes un, iespējams, noziedzīgi iegūtus naudas līdzekļus. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.      

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas, sadarbībā ar Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas un Rīgas Reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona Zemgales reģiona rotas amatpersonām iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros saistībā ar narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu Jēkabpilī veica astoņas kratīšanas, kuru laikā tika atrasti un izņemti aptuveni 592 grami marihuānas, 13 MDMA tabletes un, iespējams, noziedzīgi iegūti 825 eiro.
Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likumsargi aizturēja 2000., 2001. un 2003. gadā dzimušus jauniešus. Diviem no viņiem piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli, savukārt 2000. gadā dzimušajam jaunietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. 

Turpinot veikt procesuālās darbības šī kriminālprocesa ietvaros, policisti Jēkabpilī veica vēl vairākas kratīšanas, kuru laikā tika atrasti un izņemti, iespējams, noziedzīgi iegūti finanšu līdzekļi – 4450 eiro un 20 USD. Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par kuru kriminālatbildība paredzēta Krimināllikuma 253.1 panta pirmajā daļā, tika aizturēts 2001. gadā dzimis jaunietis un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Jāpiebilst, ka neviens no četriem jauniešiem iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. 

Par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar narkotisko vielu realizāciju draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu. Attiecībā uz šī panta pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. 
Vēršam uzmanību, ka narkotisko un psihotropo vielu lietošana negatīvi ietekmē fizisko un garīgo veselību, var izraisīt panikas lēkmes, bezmiegu, depresiju, komu un pat nāvi. Narkotisko un psihotropo vielu lietotājiem pieaug risks iekļūt bīstamās situācijās vai nelaimes gadījumos.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policijas foto

Atstājiet komentāru