2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Iedzīvotāji ziņo, ka Jēkabpilī uz brauktuves guļ piedzēries vīrietis, policija viņa izelpā konstatē 3,16 promiles

Iedzīvotāji ziņo, ka Jēkabpilī uz brauktuves guļ piedzēries vīrietis, policija viņa izelpā konstatē 3,16 promiles

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 16 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 14 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 7 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 2 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Bērziņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 19. augustā Jēkabpilī sieviete vadīja automašīnu „Nissan Qashqai”pa Rīgas ielu un neievēroja drošu distanci, kā rezultātā izraisīja sadursmi ar priekšā braucošo automašīnu „Toyota Avensis”. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 20. augustā Jēkabpils novada Salas pagastā vīrietis vadīja velosipēdu, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 0,69 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 40 eiro. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 21. augustā pēc pulksten 21.00 Jēkabpilī iedzīvotāji ziņoja policijai, ka publiskā vietā uz brauktuves guļ vīrietis, kurš nespēj patstāvīgi pārvietoties un atrodas manāmā alkohola reibumā, tādējādi apdraudot ceļu satiksmes drošību. Uz norādīto adresi nekavējoties devās likumsargi, kuri konstatēja, ka vīrietis neorientējas apkārtējā vidē, nespēj nosaukt savus personas datus un viņa izelpā ir jūtama alkoholam raksturīga smaka. Vīrietis tika aizturēts un nogādāts Jēkabpils iecirknī, kur policisti noskaidroja viņa personas datus, tomēr alkohola pārbaudi bija iespējams veikt tikai pēc pulksten 23.00, kad 1967. gadā dzimušā kunga izelpā tika konstatētas 3,16 promiles. Par atrašanos publiskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas traucē sabiedrisko kārtību un drošību policijā tika sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 50 eiro. Jāpiebilst, ka viņam ir noteikts par pienākumu atlīdzināt arī apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes procesuālos izdevumus 15,65 eiro. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 22. augustā Jēkabpilī vīrietis vadīja kravas transportlīdzekli „MAZ” pa Daugavpils ielu ar braukšanas ātrumu 83 km/h, lai gan apdzīvotās vietās visu transportlīdzekļu maksimālais atļautais braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 50 km/h. Lai netiktu sākts administratīvā pārkāpuma process, autovadītājs policistam deva 30 eiro. Policijā par maksimālā atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu tika sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 160 eiro, savukārt par kukuļdošanu sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 22. augustā Jēkabpilī, caur atvērtu logu iekļūstot daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī, no tā tika nozagts naudas maks, kurā atradās personu apliecinoši dokumenti, bankas karte un skaidra nauda Nodarīts materiālais zaudējums 365 eiro vērtībā. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Atstājiet komentāru