2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī soda sievieti par nepamatotu policijas izsaukšanu, jo “policisti nav aukles”

Jēkabpilī soda sievieti par nepamatotu policijas izsaukšanu, jo “policisti nav aukles”

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī piektdienas naktī tika saņemta informācija, ka kāds vīrietis, pielietojot fizisku spēku, ir nodarījis miesas bojājumus sievietei. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi konstatēja, ka sniegtā informācija neatbilst patiesībai. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un sievietei piemērots likumā noteiktais maksimālais naudas sods, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

26. augusta naktī ceturksni pirms pulksten 1.00 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī tika saņemts telefona zvans, un sieviete informēja likumsargus, ka Jēkabpilī kāds vīrietis, pielietojot fizisku spēku, ir nodarījis viņai miesas bojājumus. Uz norādīto adresi nekavējoties devās Kārtības policijas nodaļas inspektori. 

Notikuma vietā tika konstatēts, ka nevienam nav nodarīti nekādi miesas bojājumi, un 1972. gadā dzimusī sieviete ir izsaukusi policiju, lai no viņas dzīvokļa izraidītu vīrieti, jo ir izdzerts viss mājās esošais alkohols un viņa vēloties gulēt. 

Lai arī pilnvērtīgs miegs  ir svarīga dzīves  kvalitātes sastāvdaļa, vēršam uzmanību, ka policijas darbinieka pamatpienākumos ietilpst kārtības nodrošināšana publiskās vietās, lai garantētu personu un sabiedrības drošību, neatliekamās palīdzības sniegšana personām, kuras cietušas likumpārkāpumu rezultātā, nelaimes gadījumos vai atrodas bezpalīdzības stāvoklī, arī tad, ja tās reibuma stāvoklī zaudējušas spēju patstāvīgi pārvietoties vai var nodarīt kaitējumu apkārtējiem vai pašas sev, tāpat tūlītēju draudu novēršana, ja kāds var nodarīt kaitējumu personas dzīvībai, brīvībai vai veselībai, kā arī administratīvo pārkāpumu un noziedzīgu nodarījumu atklāšana, pārtraukšana un novēršana u.tml., nevis auklēšanās. 

Šajā gadījumā par nepamatotu policijas izsaukšanu tika sākts administratīvā pārkāpuma process un sievietei piemērots naudas sods 140 eiro. 

Valsts policija atkārtoti uzsver, ka nepamatota speciālo dienestu izsaukšana kavē sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, likumpārkāpumu novēršanu un palīdzības sniegšanu personām, kuras nokļuvušas ārkārtējā  situācijā. Iespējams, brīdī, kad operatīvie dienesti dodas uz šādiem viltus izsaukumiem, cituviet cilvēkiem ir apdraudējums veselībai un dzīvībai, un palīdzības kavēšanās var būt pat letāla.

Atstājiet komentāru