2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Policisti Gārsenes pagastā izņem teju 600 litrus nelegālā alkohola (FOTO)

Lai identificētu personas, kuras veic nelegālu akcīzes preču tirdzniecību, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas veica kontrolpirkumu, kura laikā Jēkabpils novada Gārsenes pagasta iedzīvotājs savā dzīvesvietā likumsargiem realizēja nelegālo alkoholu, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Kontrolpirkuma laikā 1968. gadā dzimis vīrietis policistiem realizēja divas 0,75 litru tilpuma pudeles uzpildītas ar sarkanas un dzeltenīgas krāsas šķidrumu un ar alkoholam raksturīgu smaku un divas 0,5 litru tilpuma pudeles ar sarkanas un dzeltenīgas krāsas šķidrumu un ar alkoholam raksturīgu smaku par kopējo summu 19 eiro. 

Par nelegāli izgatavotu alkoholisko dzērienu realizāciju Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki sāka kriminālprocesu un neatliekamības kārtībā vīrieša dzīvesvietā veica kratīšanu, kuras laikā atrada un izņēma dažāda tilpuma stikla pudeles ar dažādas krāsas šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaku. Pavisam kopā tika izņemti 599,2 litri nelegāla alkohola, kā arī kontrolpirkuma nauda. 

Uzsāktajā kriminālprocesā tika nozīmēta ķīmisko vielu ekspertīze, kur eksperta atzinumā ir noteikts, ka kratīšanas laikā izņemtajos šķidrumos absolūtā spirta daudzums sastāda 91,333 litrus. 
Šobrīd vīrietim ir statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess, un turpinās pirmstiesas kriminālprocesuālās izmeklēšanas darbības. Jāpiemin, ka 1968. gadā dzimušais vīrietis policijas redzeslokā ir nonācis pirmo reizi. 

Atbilstoši Krimināllikuma 221.1 panta trešajai daļai par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju lielā apmērā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policijas foto

Komentāri (0-7/7)

  • Gačo
    09.09.2022 18:17
    Pirmkārt, tas viņķels nav nelegāls, jo pašpatēriņam vīnu, kur spirts rodas rūgšanas rezultātā, var priekš sevis taisīt cik uziet. Otrkārt, ja 4litri vinčuka skaitās realizācija lielā apmērā, tad es nezinu. Viņš jau nepārdeva visus 600 litrus tajā kontrolpirkumā, vai ne tā ? Advokātu čomam vajag un no krimināllietas būs čušs. Gan jau kādam ieriebis bija vai skauģis kāds turpat dzīvo. Nez liecinieki bija klāt, kad izņēma to visu?
  • baba
    09.09.2022 12:13
    Kaimiņš:
    Cilvēkam tas vnk vaļasprieks bij. Un visi to zin kurš. Tas jau arī nav pa smuko, ja speciāli izmāna un tad soda.
    cerams, ka vismaz pudeles atdos atpakaļ
  • vecis
    09.09.2022 12:11
    Vai tad Jēkabpilī visi kontrbandisti jau izķerti, ka laiž pa laukiem? Šajā gadījumā, cilvēks ieguldījis darbu un materiālu - tā ir ražošana nevis "kupi-prodaj". Tad jau manu vecmammu arī var saņemt ciet ar visu antonovkas vīnu
  • juze
    09.09.2022 12:00
    nabaga čalis, pat pārtraucis pļaut zāli pagalmā un te tev nu bija...nav ko pārdot nepazīstamiem fruktiem
  • Janka
    09.09.2022 10:46
    viena vienīga politika,visi vietējie zināja un kad kādam indivīdam bija izdevīgi tad rekur uzpūta to kā noziegumu
  • Kaimiņš
    09.09.2022 10:11
    Cilvēkam tas vnk vaļasprieks bij. Un visi to zin kurš. Tas jau arī nav pa smuko, ja speciāli izmāna un tad soda.
  • Treachery
    09.09.2022 00:36
    Es pat zinu kurš

Atstājiet komentāru