2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpilī un Mežārē policija aiztur autovadītājus alkohola reibumā

Jēkabpilī un Mežārē policija aiztur autovadītājus alkohola reibumā

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 31 gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 8 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 5 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess un viens administratīvā pārkāpuma process, Informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 26. septembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Audi A4” pa Ventas ielu, būdams 2,43 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 1200 eiro, kā arī atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 26. septembrī Jēkabpils novada Mežāres pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Volkswagen Passat Variant”, būdams 1,87 promiļu reibumā, kā arī bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka transportlīdzeklim noteiktā termiņā nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, par ko policijā tika sākts administratīvā pārkāpuma process un autovadītājam piemērots naudas sods 90 eiro.

Atstājiet komentāru