2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Autovadītājs, kurš avarēja Viesītē, vedot mājlopus, īsi pēc pirmā negadījuma avarēja atkārtoti

Autovadītājs, kurš avarēja Viesītē, vedot mājlopus, īsi pēc pirmā negadījuma avarēja atkārtoti

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija,  ka 4. oktobrī ap pulksten 8.20 Jēkabpils novada Viesītes pagastā vīrietis vadīja kravas automašīnu „Mercedes-Benz” sastāvā ar puspiekabi, kurā atradās liellopi, nobrauca no ceļa braucamās daļas, un transportlīdzeklis apgāzās, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Uz notikuma vietu izbrauca arī ugunsdzēsēji glābēji, kuri ar hidrauliskajiem instrumentiem atvēra piekabes starpsienas un durvis un atbrīvoja un pārvietoja dzīvniekus uz citu transportlīdzekli. Glābšanas darbi ilga aptuveni septiņas stundas. Kad kravas automašīnas vadītājs ap pulksten 16.00 turpināja maršrutu, viņš neņēma vērā transportlīdzekļa un kravas īpatnības, un neizvēlējās drošu un brauktuves segumam un meteoroloģiskajiem apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā atkārtoti nobrauca no ceļa braucamās daļas un kravas auto apgāzās. Policijā par nepamatotu nobraukšanu no brauktuves sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi. 

Jau ziņots, ka VUGD avārijas vietā, kamēr atbrīvoja mājlopus no avarējušās automašīnas, strādāja septiņas stundas.

4. oktobrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Chevrolet Nubira” un Brīvības un Celtnieku ielas krustojumā, veicot nogriešanās manevru pa kreisi, uzbrauca ceļazīmei, to bojājot. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process.

Saistīta ziņa: Glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvo liellopus no avarējušas automašīnas Viesītes pagastā

Atstājiet komentāru