2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils policijā sākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi pret motociklistu, kurš cieta avārijā Dignājā

Jēkabpils policijā sākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi pret motociklistu, kurš cieta avārijā Dignājā

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 11 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 10 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 4 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un viens par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  6. oktobrī Jēkabpils novada Mežāres pagastā vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 1,9 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 170 eiro. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  8. oktobrī Jēkabpils novada Aknīstes pagastā sieviete vadīja automašīnu "Volkswagen Bora”, nobrauca no ceļa braucamās daļas un transportlīdzeklis apgāzās. Negadījumā autovadītāja guva traumas un tika nogādāta ārstniecības iestādē. Mediķiem sieviete skaidroja, ka esot aizmigusi pie stūres un neesot bijusi piesprādzējusies. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  8. oktobrī Jēkabpils novada Dignājas pagastā vīrietis vadīja motociklu „Honda”, neizvēlējās drošu un brauktuves segumam un meteoroloģiskajiem apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā radās sānslīde un viņš nobrauca no ceļa braucamās daļas, un transportlīdzeklis apgāzās. Negadījumā vīrietis guva traumas un tika nogādāts ārstniecības iestādē. Tāpat pārbaudes laikā likumsargi noskaidroja, ka par motociklu nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, vadītājam ir stājies spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums sakarā ar nederīgu medicīnisko izziņu un ar gada laikā nenomaksātu sodu. Turklāt vīrieša izelpā tika konstatētas 1,14 promiles. Policijā par notikušo sākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  8. oktobrī Jēkabpils novada Krustpils pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Volkswagen Passat”, būdams 1,73 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots aizliegums izmantot transportlīdzekļu vadīšanas tiesības.  

Kā liecina sākotnējā informācija,  9. oktobrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Toyota RAV4” pa Zīlānu ielu, būdams 2,35 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots aizliegums izmantot transportlīdzekļu vadīšanas tiesības.  

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 79 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 59 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 22 par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu un 3 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Reģistrēti 5 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru