2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Aknīstē, autovadītājs apdzenot, izraisa satiksmes negadījumu

Aknīstē, autovadītājs apdzenot, izraisa satiksmes negadījumu

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 20 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 14 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 7 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un viens par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Reģistrēti 4 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  11. oktobrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „BMW 525” pa Madonas ielu, būdams 1,23 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  11. oktobrī Jēkabpils novada Aknīstes pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Citroen Nemo” un, veicot apdzīšanu, radīja traucējumus transportlīdzeklim „Opel Corsa”, kas nogriezās pa kreisi, kā rezultātā iebrauca šai automašīnai kreisajā sānā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 55 eiro. 

Valsts policija atgādina, ka pirms apdzīšanas sākuma transportlīdzekļa vadītājam ir jāpārliecinās, vai pa to pašu joslu priekšā braucošā transportlīdzekļa vadītājs nerāda kreisā pagrieziena signālu. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 102 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 69 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 20 par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens administratīvā pārākuma process un 2 kriminālprocesi. Reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kur 2 gadījumos cietušas 2 personas. Reģistrēta viena velosipēda zādzība.

Atstājiet komentāru