2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī, izmāna no mājām 83 gadus vecu sirmgalvi un nozog lielu naudas summu

Jēkabpilī, izmāna no mājām 83 gadus vecu sirmgalvi un nozog lielu naudas summu

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 16 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 7 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 4 par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 18. oktobrī Jēkabpilī, sabojājot piekaramo atslēgu, iekļūts garāžā, un no telpas nozagtas dažādas mantas 2458 eiro vērtībā, proti, ģenerators, kompresors, astoņas piekaramās atslēgas, trimmeris, finierzāģis, ēvele un makšķerēšanas piederumi. Policijā par zādzību sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 21. oktobrī Jēkabpilī daudzdzīvokļu ēkā, izmantojot kāpņu telpā esošo elektrības sadales skapi, tika atslēgta elektrība 1939. gadā dzimušas sievietes dzīvoklī. Tādējādi pensionāre tika izvilināta no savas mājvietas, un viņas prombūtnes laikā iekļūts dzīvoklī, no kura nozagti 1400 eiro. Policijā par zādzību sākts kriminālprocess.  

Kā liecina sākotnējā informācija, 23. oktobrī Jēkabpilī no neaizslēgtas automašīnas „Ford Focus” tika nozagta soma, kurā atradās maks, dokumenti un automašīnas atslēgas. Policijā par zādzību no transporta līdzekļa sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 24. oktobrī Jēkabpils novada Asares pagastā 1980. gadā dzimusi sieviete telefoniski informēja policiju, ka blakus dzīvoklī vīrietis, pielietojot fizisku spēku, vardarbīgi izturas pret sievieti. Ierodoties minētajā adresē, likumsargi sastapa sievieti manāmā alkohola reibumā, un viņa nespēja paskaidrot amatpersonu izsaukšanas iemeslu. Savukārt viņas kaimiņš savā mājvietā atradās viens pats un jau bija devies pie naktsmiera. Policija par nepamatotu policijas izsaukumu sāka administratīvā pārkāpuma procesu un sievietei piemēroja naudas sodu 50 eiro.

Atstājiet komentāru