2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Sēlpils pagastā satiksmes negadījumā divi cietušie

Sēlpils pagastā satiksmes negadījumā divi cietušie

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa informē par Jēkabpils policijas iecirknī reģistrētajiem notikumiem no 25. līdz 28.novembrim:

Kā liecina sākotnējā informācija, 26. novembrī Jēkabpils novada Sēlpils pagastā sieviete vadīja automašīnu „Audi A4” un neizvēlējās drošu un ceļa segumam un meteoroloģiskajiem laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību, nobrauca no ceļa braucamās daļas, un transportlīdzeklis apgāzās. Negadījumā traumas guva automašīnas vadītāja un pasažiere, un mediķi viņas abas nogādāja ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 26. novembrī Jēkabpils novada Gārsenes pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Subary Legacy” un neizvēlējās drošu un ceļa segumam un meteoroloģiskajiem laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību, automašīna iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kur sadūrās ar automašīnu „Volkswagen”. Negadījumā neviena persona neguva fiziskas traumas, bet tika bojāti abi transportlīdzekļi un ceļazīme. 

Valsts policija vērš uzmanību – Latvijā tagad ir ziema! Aukstajā laikā uz ceļiem veidojas ledus, kas samazina riepu saķeri ar ceļa virsmu, kā rezultātā var sākties slīdēšana. Sniegotos laikapstākļos transportlīdzekļu vadītājiem ir jābūt maksimāli uzmanīgiem un piesardzīgiem – jāizvēlas atbilstoša braukšanas maniere, jābrauc prātīgi, nesteidzīgi, izvēloties ceļa segumam un laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 25. novembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Chrysler Grand Voyager” un neievēroja ceļazīmes „Dodiet ceļu” prasības, kā rezultātā Viestura un Torņa ielas krustojumā izraisīja sadursmi ar automašīnu „Volkswagen Caddy”. Policijā par ceļa nedošanu transportlīdzekļa vadītājam, kuram ir priekšroka, sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 27. novembrī Jēkabpilī tika konstatēts, ka automašīnai „Seat Leon” ir sabojāta virsbūve, izsisti aizmugurējie lukturi un sasists vējstikls. Policijā par svešas mantas tīšu bojāšanu sākts kriminālprocess.

Komentāri (0-1/1)

  • Ceļš
    28.11.2022 15:59
    Snigšanas laikā ceļi ātri aizsnieg, at to tīrīšanu arī nevienas nesteidzas. Brauc, cik lēnu var, tāpat nav droši.

Atstājiet komentāru