2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī policija pret jaunieti sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par pārvietošanos tumšajā laikā bez atstarotāja

Jēkabpilī policija pret jaunieti sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par pārvietošanos tumšajā laikā bez atstarotāja

VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa informē, ka policija aizturējusi jaunieti, kurš diennakts tumšajā laikā, ejot pa pilsētas ielām nav lietojis atstarotāju.

Kā liecina sākotnējā informācija, 28. novembrī ap pulksten 21.10 Jēkabpilī 2004. gadā dzimis jaunietis diennakts tumšajā laikā, pārvietojās kājām pa Kazarmu ielu, kas nav vienmērīgi apgaismota, bez atstarojošas vestes mugurā vai bez apģērbā ar labi iestrādātiem gaismu atstarojošiem elementiem. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Valsts policija uzsver, ka atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kuri atrodas uz brauktuves vai nomales, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu gājējam tiek piemērots brīdinājums vai naudas sods no 10 līdz 30 eiro.

Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru