2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Vīrietis, Jēkabpilī, Brīvības ielā, vadot auto 2,1 promiļu reibumā, ietriecas apgaismes stabā

Vīrietis, Jēkabpilī, Brīvības ielā, vadot auto 2,1 promiļu reibumā, ietriecas apgaismes stabā

Par Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirknī reģistrētajiem notikumiem informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska:

16. decembrī Jēkabpilī tika aizturēts vīrietis, kurš vadījis transportlīdzekli alkohola reibumā – 1,1132 promiles, bez atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 1. daļas. 

17. decembrī Jēkabpilī tika aizturēts vīrietis, kurš, vadot automašīnu “Dacia Duster” pa Jēkabpils pilsētu, Brīvības ielu, bija pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, nobraucis no brauktuves un uzbraucis apgaismes stabam. Vīrietim konstatēts  2,1068 promiļu stiprs alkohola reibums, turklāt viņš vadījis automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262.panta 1.daļas. 

17. decembrī tika aizturēts vīrietis, kurš vadīja automašīnu “Hunday I30” Aizkrauklē, Enerģētiķu ielā, ar ātrumu 75 km/h pie atļautajiem 40 km/h, būdams 1, 32 promiļu stiprā alkohola reibumā, bez transportlīdzekļu vadītāja apliecības. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262.panta 1.daļas.

19.decembrī pulksten 12.16 Valsts policija Jēkabpilī aizturēja vīrieti, kurš vadīja automašīnu “Volvo” būdams 1,7388 promiļu stiprā alkohola reibumā. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 1.1  daļas. 

Gita Gžibovska infoprmē, ka "Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, vai par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, —  soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Atstājiet komentāru